Uudistettu roolikorttiharjoite

Ruskean seinän edessä seisovalla koordinaattorilla on käsissään kaksi vihreäkantista roolikorttivihkosta.

Changemakerin uudistettu roolikorttiharjoite on täällä!

Verkoston vapaaehtoiset ovat tänä syksynä uudistaneet Rippikoulupaketista tutun roolikorttiharjoitteen omaksi materiaalikseen.

Materiaalia ovat olleet uudistamassa Changemaker-vapaaehtoiset Essi Kurki ja Petteri Näreikkö.

Essi pohtii harjoitteen työstämistä: ”Roolikorttiharjoitteen päivittämisen myötä halusimme murtaa globaaliin etelään liitettäviä stereotypioita. Pelaajien on tärkeä tunnistaa, että sekä hyväosaisuutta että epäoikeudenmukaisuutta löytyy kaikkialta maailmasta. Työskentelyssä keskityimmekin pohtimaan kysymyksiä perinteisen kehitysmaakuvaston ongelmallisuudesta, representaatioiden merkityksestä ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta globaalilla tasolla.”

”Työskentely ja sen herättämien ajatusten purku toisten kanssa auttoi havaitsemaan ja haastamaan omia ennakko-oletuksia. Se antoi myös uusia näkökulmia kestävän kehityksen ja ihmisoikeuskysymysten tarkasteluun”, Essi jatkaa.

Petteri jakaa Essin ajatukset: ”Halusimme nostaa esille sitä, ettei hyvä- tai huono-osaisuus jakaudu mustavalkoisesti globaalin etelän ja pohjoisen välillä, vaan elämä on todella monipuolista ympäri maailmaa. Lisäksi liikkuvuutta maiden rajojen yli on maailmassa paljon ja halusimme myös tämän näkyvän harjoitteessa”, kommentoi Petteri materiaalin uudistamista.

Materiaalivihkonen sisältää ohjeistuksen, roolikortit sekä purkukysymykset. Materiaali sopii erinomaisesti esimerkiksi kouluun tai rippileireille herättelemään keskustelua oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja syrjinnästä. Materiaalin löydät Changemakerin nettisivuilta pdf-versiona, fyysistä vihkosta voit tilata meiltä täyttämällä tilauslomakkeen. Roolikorttiharjoite on lähetetty seurakunnille ja opettajat löytävät sen myös pian Subjectaid-palvelusta.

Roolikorttiharjoite ja tilauslomake (linkki aukeaa uuteen välilehteen).