Sinustako Globalistin toimitussihteeri vuodelle 2018? Hakuaikaa jatkettu!

Globalisti ja muistikirja
Sinustako Globalistin toimitussihteeri?

Globalisti kertoo monipuolisesti maailman asioista ja siitä, kuinka niihin voi vaikuttaa. Haluaisitko olla mukana tekemässä tätä laajalevikkistä julkaisua? Etsimme toimitussihteeriä.

Huom! Hakuaikaa jatkettu 11.1.2018 asti!

Changemakerin tuottaman Globalisti-lehden tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Globalistia tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Kullekin lehdelle kootaan oma toimituskunta, joka suunnittelee lehden sisällön ja toteutuksen. Toimituskunta kokoontuu säännöllisesti joko Changemakerin toimistolla Helsingissä tai toimituskunnan kesken sovitussa muussa paikassa.

Päätoimittaja ja toimitussihteeri koordinoivat lehden vuoden 2018 toimintaa. Kevätkaudella tehdään lehti, joka ilmestyy kesäksi numerolla 2/2018, syyskaudella tehtävä lehti 1/2019 ilmestyy tammikuun alussa 2019.

Toimitussihteerin tehtävä on avustaa päätoimittajaa tehtävässään ja vastata osaltaan lehden aineiston hallinnasta. Häneltä odotetaan hyvää suomen kielen taitoa, kykyä oikolukea ja toimittaa tekstejä sekä ohjata myös toimituskuntaa näissä tehtävissä. Aiempi kokemus lehtityöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä.  Innostus kehityskysymyksiä kohtaan ja taito ideoida ajankohtaisia temaattisia sisältöjä ovat myös tärkeitä.

Toimitussihteerin toivotaan olevan Changemakerin jäsen tai liittyvän verkostoon. Changemakerin ja Globalistin tunteminen entuudestaan helpottaa tehtävissä toimimista. Globalistin toimituskunnan, päätoimittajan ja toimitussihteerin työtä tukee myös Changemakerin työntekijä.

Päätoimittajan ja toimitussihteerin toimikausi on 1.1.–31.12.2018. Tehtäviin perehdytys tapahtuu alkuvuodesta.

Tehtävä on vapaaehtoistyö josta ei makseta palkkiota tai palkkaa.

Huom! Alkuperäisen hakuajan loppuun (4.10.) mennessä ei löytynyt sopivia henkilöitä tehtäviin, joten hakuaikaa on jatkettu. 

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin lähetetään Changemakerin koordinaattorille (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi) 11.1.2017 mennessä. Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös  millaista kokemusta sinulla lehtityöstä sekä miksi olisit sopiva hakemaasi tehtävään.

Toimitussihteeri valitaan heti sopivan henkilöiden löydyttyä.

Tutustu Globalisti-lehteen täällä.

Lisätietoja antaa Changemaker-verkoston koordinaattori Jonas Biström (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).

Nykyisen päätoimittajan ja toimitussihteerin ajatuksia lehden teosta löytyy myös tästä haastattelusta. Kannattaa käydä lukemassa!