Tule vapaaehtoiseksi kesän tapahtumiin!

Changemaker osallistuu erilaisiin kesätapahtumiin, joissa esittelemme toimintaamme ja innostamme mukaan uusia maailmanmuuttajia. Olemme omalla esittelypisteellämme mukana monessa tapahtumassa eri puolella Suomea. Meitä kaikkia vapaaehtoisia tarvitaan esittelemään verkostoa. Tämä on hyvä tilaisuus tulla mukaan Changemakerin toimintaan – ei nimittäin haittaa, vaikka et olisi aikaisemmin osallistunut, sillä kaikki tulijat perehdytetään tehtävään paikan päällä. Katso siis mitä kaikkea on tulossa ja ilmoittaudu mukaan! Käytännön ohjeita ilmoittautumiseen löytyy alta. Kannattaa myös huomata, että palkitsemme kaikkia kesäkiertueelle osallistuvia sekä korvaamme matkakulut tapahtumiin. Tässäpä siis oiva tilaisuus nähdä Suomea, nauttia festaritunnelmista ja muuttaa maailmaa – kaikkea samalla kertaa!

Kesätapahtumissa esitellään Changemakerin kesäkampanjaa, joka tänä vuonna keskittyy pakkopalautusten vastustamiseen. Kampanjan toimintaideana on esitellä tapahtumien ohikulkijoille uusi matkatoimisto, joka suorittaa pakkopalautuksia mm. Irakiin ja Afganistaniin. Kohdattavaa ihmistä pyydetään vaikuttamaan matkatoimiston toimintaan. Pisteille on suunniteltu valmis ohjelmapohja, jotta päivystäminen on mahdollisimman vaivatonta. Päivystäjäksi lähteminen ei siis vaadi ennakkotietoja tai edellytä pitkän ajan sitoutumista! Päivystäjäksi ilmoittautuneet saavat perehdytyksen kampanjaohjelmaan sekä tarvittaessa myös aihepiiriin yleisemmin. Tule siis mukaan vastustamaan pakkopalautuksia ja vaatimaan oikeudenmukaisempaa pakolaispolitiikkaa!

KESÄN TAPAHTUMAT

Tässä kooste tapahtumista, joissa ainakin näymme. Valitse niistä itsellesi sopivat ja tule mukaan!

Yhden hinnalla -tapahtuma Tampereella 5.5.

Changemaker on mukana Yhden hinnalla -tapahtumassa perjantaina 5.5. Järjestämme tapahtumassa puolen tunnin mittaisen non stop -toimintapisteen, jossa muutetaan maailmaa luovalla tavalla. Tässä pääset sekä suunnittelemaan että toteuttamaan toimintapistettä yhdessä muiden kanssa. Toimintapisteen valmistelu pe 5.5. klo 16.30-17 ja itse piste klo 18.50-19.30.

Taitajat-tapahtuma Helsingissä 16.-18.5.

Changemaker on mukana ammattikoululaisten Taitajat- suomenmestaruuskilpailujen ohessa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä avoimessa tapahtumassa. Changemaker esittelee toimintaansa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon messuosaston yhteydessä tiistaista torstaihin 16.-18.5. Changemakerin esittely tapahtuu erillään kirkon pisteestä, vain osasto on yhteinen. Tapahtumassa pääsee esittelypisteellä päivystämisen lisäksi kiertämään muita messuosastoja sekä seuraamaan Taitajat-kilpailuja.

Kirkkopäivien Mahdollisuuksien markkinat Turussa 19.-20.5.

Kirkkopäivät kokoavat eri tavoin uskovat ja ajattelevat Turun tienoon asukkaat sekä kirkon ammattilaiset ja luottamushenkilöt värikkääseen viikonlopputapahtumaan.. Monipuolinen ohjelma sisältää ajankohtais- ja kulttuuritapahtumia sekä Aurajoen rannalla Vähätorilla järjestettävät Mahdollisuuksien markkinat, joilla järjestöt esittelevät omaa toimintaansa. Changemaker on mukana Mahdollisuuksien markkinoilla perjantaina 19.5. klo 16-21 sekä lauantaina 20.5. klo 11-21.

Maailma kylässä -festivaali Helsingissä 27.-28.5.

Maailma kylässä -festivaali täyttää Kaisaniemen puiston Helsingissä erilaisista makuelämyksistä, musiikista ja järjestöistä, ja Changemaker on tietenkin mukana! Verkostollamme on tapahtumassa oma esittelypiste, jossa jaetaan tietoa ja materiaalia Changemakerista sekä innostetaan mukaan uusia vapaaehtoisia. Esittelypisteellä pääsee myös nauttimaan rennosta festaritunnelmasta. Esittely tapahtuu lauantaina klo 11-20 ja sunnuntaina klo 11-18. Tapahtumassa on mahdollisuus tavoittaa tuhansia ihmisiä, joten mukaan tarvitaan myös reilusti vapaaehtoisia!

 

SuomiAreena Porissa 13.-14.7.

SuomiAreena kerää kesäiseen Poriin suomalaisia vaikuttajia, politiikkoja ja järjestötyyppejä. Ohjelmassa on yhteiskunnallisia seminaareja ja keskusteluita sekä verkostoitumista ja tapaamisia. Changemaker on paikalla kaksi päivää, torstain ja perjantain 13.-14.7. Pisteemme on kirkon teltassa ja esittelemme kesäkampanjaa. Varaa itsellesi sopivat ajat ja tule juttelemaan porilaisten ja päättäjien kanssa kesäkampanjan teemasta ja esittelemään Changemakerin toimintaa.

Säihke-partioleiri Hangossa 17.-18.7.

Changemaker järjestää Uudenmaan partiopiirin Säihke-leirillä vuorokauden mittaisen roolipelin noin kolmellekymmenelle 15-17-vuotiaalle partiolaiselle. Roolipelin suunnittelu on Changemakerissa käynnissä: ideana on luoda erilaisia valtioita ja niiden kautta tutustua ympäristö, rauha ja talous teemoihin. Voit tulla mukaan myös suunnitteluun tai vain itse leirille.

MITEN MUKAAN?

Jos kiinnostuit, tule ihmeessä mukaan kesätapahtumiin! Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia tapahtumavastaava Jaana Rissaselle (jaana.rissanen@changemaker.fi), ja kerro, mihin tapahtumaan haluaisit tulla ja kuinka pitkäksi aikaa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tarkemmat ohjeet jokaiseen tapahtumaan osallistumisesta.
Aikaisempaa tietoa tai osaamista ei tarvita, vaan myös ihan uutena voi tulla mukaan, sillä kukin vapaaehtoinen perehdytetään pisteellä tehtäviin juttuihin. Jaana antaa myös mielellään lisätietoa eri tapahtumista, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin jää mietityttämään.

Changemaker korvaa jäsentensä matkakulut kaikkiin kesätapahtumiin matkaohjeensa mukaisesti. Yli 3 tuntia/päivä päivystäville tarjotaan kiitoksena myös lounas. Monipäiväisissä tapahtumissa Changemaker järjestää ja korvaa tarvittaessa myös majoituksen, mikäli vapaaehtoinen avustaa Changemakerin pisteellä kahtena tai useampana peräkkäisenä päivänä.

Lisäksi päivystämisestä ansaitsee Changemakerin palkitsemisjärjestelmään pisteitä, joilla voi lunastaa itsellensä esimerkiksi Changemakerin logolla varustetun t-paidan tai hupparin!

Nähdään tapahtumissa!