Changemaker-viikonloppuräppi

Osallistujia ulkona leikkimässä taputusleikkiä.

(Tämän uutisen voit halutessasi vaikka räpätä ääneen!)

Perjantai-iltana Tampereen asemalla, me bussiin ahtauduttiin hienolla porukalla. ”Uudet istukaa ikkunan viereen, tutut käytävän puoleen”, mitä kummaa, valmistauduin vain puhelintani selailee. Matka pitkä ei ollu lopulta ollenkaan, kun rupatellen saavuttiin Ikaalisten Rajalaan. Sieltä meille löytyi pirtit, siskonpedit, iloinen fiilis, uskomattoman hyvää ruokaa, onnellisuudesta vatsa huokaa.

Heti perjantai-iltana saatiin laittaa taidot koittoon, kun kehitysmaapelissä ylsi yllättäen Uganda voittoon. Kakkosena rikas Kanada myös pääsi hyvään tuotantoon, mut Guatemala-parka joutui velkakierteen varjoon. Kambodzan joutessa kovan tulvan pyöritykseen taisi Tanska jäädä heti alussa liiaksi paikoilleen. Se onkin just hyvä ymmärtää, ei mikään maa pärjää yksinään. On maa meidän kaikkien yhteinen voimapallo, ja olis kivempaa jos sen ymmärtäis ihan jokainen pääkallo! Sitte voitais elää paremmin sovussa kaikki kansat, ja voittaa nää ihmisluonnon ahneuden ansat.  ”Siitä kärsii koko maapallomme, jos unohtuu lähimmäisenrakkautemme, siksi muutoksentekijöitä tarvitaan, pahuus leviää jos vaan lorvitaan!”. Just näin me Changemakerit lauletaan.

Ilmastokoulutuksessa tietomme päivitettiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin syvennyttiin. Ilmastopakolaisuus, äkkiä muuta, korjaa luus! Miksei voi enää kaikkialla elää, onko tulevaisuudessa enää kelvollista maaperää? Mitä sanoo Eurooppa ja Afrikka kohta Pariisissa, kun tarkoituksena on hyvä sopimus saada, eikä vaan nuokkua aatoksissa. Toivoo sopii, et hyviä ideoita riittää, ainakin meillä, siitä haluun teitä kiittää.

Mieliimme saatiin paljon joustavia ajatuksia, kun meitä ennakkoluulottomuuteen kannusti Onni Sarvela. Kuinka tärkeetä onkaan oma ajattelu kyseenalaistaa, kuinkas muutenkaan voisimme vihamiestämme rakastaa? Pelko lienee radikalisaation ongelmista perimmäinen, siis ollaan rohkeita, hymyillen kohdataan muukalainen! Näin opin myös paneelia kuunnellessa, loistavia puhujia seuratessa ja ihaillessa!

Ulkoleikeissäkin koko maailma oli läsnä, kun Riioraan porukka oli silloin kyläilemässä. Askedaskedaa, mitä ne tahtoo, sitä ne saa. Hassuja tyyppejä, mut ystäviä hyviä! Din din doora ja tsa tsa beibi, on hyvä päästä olemaan hetkeksi ihan kreisi. Changemakerpelissä oli omat teemat esillä, Rauhanradikaali voittaa senkin pelin, kuus-nolla.

Jäsenkokouksessa tehtiin päätöksiä tärkeitä, uusi tiimi, puheenjohtaja, vaihdettiin kampanjarytmiä! Ensi vuonna päästään Liikakalastuksesta kampanjoimaan, siitä riittä ideoitavaa, siis tuu mukaan ympäristöryhmän toimintaan!

Lautantai-iltana lojuttiin vielä hirsisaunassa, vietettiin Taize-hartautta ja katsottiin elokuvaa, rakennettiin torneja. Sunnuntai-aamuna me sit vähän räpättiin, ja videoita kuvattiin. Omaa riimiäkin tulla pukkas, ja hyvää kuvaa, mut muista: kampaa tukkas. Velkaongelmasta vielä lopuksi paljon opittiin, ja uutta kampanjaakin vähän suunnitella alettiin. Globalisti-lehtikin sai vipinää ideointiin.

Kiitos kaikille mukana olleille ja nähdään jälleen! Oli ihan huippukivaa, huhtikuussa (8.-10.4.2016) Oulussa taas tälleen. Laittakaas jo kalenteriin siis seuraava viikonloppu, että pääset varmasti mukaan, ei tuu sit hätä eikä hoppu!