Uusi Globalisti on ilmestynyt

Globalistin numero 1/2021. Useita lehtiä levitettynä pöydälle.

Globalistin numero 1/2021 on ilmestynyt! Lehden teemana on vapaa internet.

Internet on tarjonnut ihmisille tavan olla yhteydessä toisiinsa ympäri maailman ja nopeuttanut tiedon liikkumista huomattavasti. Internetin valtakausi ei ole kuitenkaan ollut täysin ongelmatonta, sillä se on myös tarjonnut alustan vihapuheelle. Toisaalta internetiin pääsyyn tarvittavat älylaitteet kuluttavat luonnonvaroja ja onkin syytä pohtia onko kaikille maailman ihmisille edes mahdollisuutta valmistaa laitteet, joilla he pääsevät internetiin.

Näiden kysymysten lisäksi lehdessä tutustutaan myös teknologia-alan sukupuolittuneisuuteen ja siihen, mitä Mimmit koodaa -ohjelman koordinaattori Milja Köpsi tekee tämän ongelma muuttamiseksi. Lehden kansikuva tarjoaa meille kurkistuksen Anna Heikkisen juttuun somevaikuttamisesta kansalaisvaikuttamisen menetelmänä Brasiliassa.

Nämä ja monet muut jutut ovat nyt luettavissa uusimmassa Globalisti-lehdessä. Lehti lähetetään maaliskuun aikana kaikille Changemakerin jäsenille ja lehteä voi myös tilata esimerkiksi kouluun tai seurakuntaan Changemakerin materiaalitilauslomakkeen, tai SubjectAid-palvelun kautta. (linkit aukeavat uuteen välilehteen)

Lehden nettiversiota pääset lukemaan issuu-palvelusta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)