Veroparatiisimatkat-kampanjahaaste paikallisryhmille

Changemakereita esittelemässä Veroparatiisimatkat-kampanjan materiaaleja

Changemaker haastaa kaikki paikallisryhmät osallistumaan kampanjaviikkoon 27.10.-2.11.2014.

Verkosto on tänä vuonna mukana järjestöjen yhteisessä Veroparatiisimatkat-kampanjassa. Suuryritysten verovälttely murentaa pohjaa hyvinvoinnilta kaikkialla maailmassa. Changemaker kerää tänä vuonna postikortteja kolmelle kansainvälisesti toimivalle suomalaiselle suuryritykselle – KONE, Stora Enso ja UPM-Kymmene – jotta ne raportoisivat kirjanpitonsa avoimesti jokaisesta maasta, jossa ne toimivat.

Paikallisryhmissä tapahtuva kampanjointi on tärkeä osa yhteistä kampanjaa näkyvyyden saamiseksi ja tietoisuuden lisäämiseksi veroparatiisien ongelmallisuudesta. Viikolla 44 paikallisryhmillä on mahdollisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja jalkautua ihmisten pariin kampanjoimaan. Kampanjaviikkoon voi osallistua esimerkiksi järjestämällä tempauksen omalla paikkakunnalla, vierailemalla kouluissa tai pitämällä kampanjaan liittyvän teemaillan.

Yhdessä kampanjoiminen on hauskaa ja myös palkitsevaa: Syksyn aikana aktiivisimmin kampanjaa esillä pitänyt paikallisryhmä saa nimittäin yllätyspalkinnon! Lisäksi kaikkien muiden kampanjointiin osallistuneiden ryhmien kesken arvotaan pienempiä lisäpalkintoja ja esimerkiksi kouluvierailuista saa myös pisteitä Changemakerin palkitsemisjärjestelmään.

Kampanjointiin on saatavilla monenlaista valmista materiaalia, joiden avulla voi toteuttaa teille sopivan tapahtuman. Changemaker tarjoaa paikallisryhmille myös kampanjaa varten tehdyn kouluvierailupaketin, jonka pohjalta ryhmät voivat käydä lähialueensa vaikkapa oppilaitoksissa kertomassa veroparatiiseista globaalina oikeudenmukaisuusongelmana. Samalla välitämme kouluihin Changemakerin maailmanparannushenkeä! Kouluvierailupaketti sisältää valmiita oppituntisuunnitelmia ja materiaaleja, joiden avulla kouluvierailu on helppo toteuttaa.

Paikallisryhmään ehtii vielä tilata myös Changemakerin kampanjakoulutuksen, jossa opitaan keskeiset asiat veroparatiisitaloudesta ja Veroparatiisimatkat-kampanjasta.

Lisätietoja vierailuista sekä vinkkejä kampanjointiin saa kampanjavastaava Riikalta. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä sähköpostitse: riikka.piri@changemaker.fi.