Velan vangit -kampanja käynnistyi – katso kuvat tempauksesta

Changemakerin tämän vuoden pääkampanja Velan vangit käynnistyi lauantaina 5.3. iloisella tempauksella Helsingissä. Tempauksessa reilu parikymmentä raidallisiin vankipukuihin pukeutunutta nuorta osoitti mieltään laulun, pantomiimin ja puheiden kautta. Kampanjallaan Changemaker vaatii, että Suomi myöntäisi vastuunsa niin kutsutussa Proyecto Finlandia -tapauksessa ja mitätöisi Costa Ricalle tapauksesta syntyneen epäoikeutetun velan.

Aurinkoisessa säässä toteutettu tempaus herätti ohikulkijoiden huomiota ja monet pysähtyivätkin kyselemään, mistä oikein on kyse. Vajaan kahden tunnin aikana kampanjavetoomukseen kerättiin 250 nimeä. Vetoomus luovutetaan kampanjan päättyessä vuoden lopussa ulkoasiainministeriölle.

Katso lisää tempauskuvia.

Lue Changemakerin tiedote tempauksesta.

velanvangit avaus 05Proyecto Finlandia -tapauksessa Suomi tuki Instrumentarium-Medko Medicalin sairaalalaitevientiä Costa Ricaan korkotukiluotoilla vuosina 2001-2003. Velka on epäoikeutettua, sillä sairaalalaitteet osoittautuivat ylihintaisiksi ja tarpeettomiksi. Hanke kyseenalaistettiin jo ennakkoselvityksissä ja on tuomittu jälkeenpäin. Suomi ei ole kuitenkaan myöntänyt tehneensä hankkeessa virhettä. Lue lisää.