Changemaker-viikonloppu 12.–14.10.2018 Kajaanissa

Pakolaisteemainen koulutus ja ryhmäkeskustelua syksyn 2016 Changemaker-viikonlopussa

Kiinnostaako maailman muuttaminen, muttet tiedä miten aloittaa? Vai kaipaatko syventäviä näkökulmia jo tuttuihin teemoihin? Haluatko tutustua muihin globaaleista kysymyksistä innostuneisiin nuoriin ja nuoriin aikuisiin?

Olipa vastauksesi ehdoton kyllä tai varovainen ehkä, Changemaker-viikonloppu on sinua varten! Syksyn kohokohtiin kuuluva koulutustapahtuma järjestetään Joutenlammen leirikeskuksessa Kajaanissa. Varaa paikkasi ilmoittautumalla mukaan jo nyt!

KENELLE?

Changemaker-viikonloppu on tarkoitettu kaikille 13–35-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat oppia lisää kehityskysymyksistä ja keinoista, joilla maailmaa voidaan muuttaa Suomesta käsin. Tervetulleita ovat sekä Changemakerin toiminnassa pitkään mukana olleet että aivan uudet kiinnostuneet!

MITÄ?

Changemaker-viikonlopun aikana perehdyt vaikuttamistoiminnan saloihin ja pääset mukaan asiantuntijavieraiden vetämiin koulutuksiin ja työpajoihin.

Vierailevat kouluttajat valottavat Changemakerin teemoja rauhaa, ympäristöä ja taloutta eri näkökulmista. Ympäristökonsultti Olli-Pekka Siira kertoo kaivostoiminnan ympäristövaikutuksista kehitysmaissa. Finnwatchin asiantuntijan ja Changemakerin puheenjohtajan Jaro Karkisen johdolla pääsemme pureutumaan Changemakerin vuoden 2019 pääkampanjateemaan yritysvastuuseen. Changemakerin entisen puheenjohtajan Ronja Karkisen johdolla puolestaan tutustutumme Suomen harjoittamaan asevientiin. Ohjelmaan sisältyy myös vieralijakoulutusta vapaaehtoisille, joita kiinnostaa Changemakerin esittely kouluissa, seurakunnissa ja muissa nuorten tilaisuuksissa.

Viikonlopun ohjelma on suunniteltu niin, että sekä tuoreet maailmanmuuttajat että kokeneet konkarit löytävät siitä kiinnostavaa sisältöä. Ennakkotietoja teemoista ei siis tarvita, vaan kiinnostus globaaleja kysymyksiä kohtaan riittää.

Changemaker-viikonlopussa pääset osallistumaan myös sinua eniten kiinnostavan teemaryhmän eli ympäristö-, rauha- tai talousryhmän kokoukseen. Kokouksessa kuulet, mitä ryhmässä tehdään ja voit lähteä mukaan suunnittelemaan kampanjaa. Tietoa ajankohtaisista kuulumisista saat myös Changemakerin jäsenkokouksessa, jossa kaikki jäseneksi liittyneet pääsevät päättämään verkoston toiminnasta.

Asiasisällön vastapainoksi luvassa on rentoa yhdessäoloa, saunomismahdollisuus ja ulkoilua esimerkiksi metsäfrisbeen muodossa.

MISSÄ JA MILLOIN?

Changemaker-viikonloppu järjestetään 12.14.10.2018 Joutenlammen leirikeskuksessa Kajaanissa. Ohjelma alkaa perjantaina klo 18.15 ruokailulla ja päättyy sunnuntaina klo 14.30. Yhteiskuljetus Kajaanin juna-asemalta leirikeskukseen lähtee perjantai-iltana klo 17.40. Sunnuntaina palataan samaan paikkaan klo 15.00.

Changemakerin jäsenille tapahtuma on täysin ilmainen, ja Changemaker korvaa jäsenten matkakulut Kajaaniin juna- tai bussilippuja vastaan matkaohjeensa mukaisesti (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Muille kuin jäsenille Changemaker-viikonlopun osallistumismaksu on 20 euroa sisältäen ruokailut ja majoituksen. Jäseneksi liittyminen on ilmaista (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan täällä viimeistään 310.2018 (ilmoittautumislomake aukeaa uuteen ikkunaan). Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jätät saapumatta viikonloppuun tai perut ilmoittautumisesi 3.10. jälkeen, joudumme veloittamaan peruutusmaksun 20 euroa.

Lisätietoa viikonlopusta saat tapahtumavastaava Julia Mannilta julia.manni(at)changemaker.fi tai Changemaker-koordinaattori Katariina Väisäseltä katariina.vaisanen(at)kua.fi.

Kajaanissa nähdään!

Lataa tästä Changemaker-viikonlopun mainos jaettavaksi tapahtumissa tai vaikkapa nuorisotilan seinälle (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan).