Sinustako Globalistin päätoimittaja vuodelle 2018? Hakuaikaa jatkettu!

Globalisti ja muistikirja

Globalisti kertoo monipuolisesti maailman asioista ja siitä, kuinka niihin voi vaikuttaa. Haluaisitko olla mukana tekemässä tätä laajalevikkistä julkaisua? Etsimme päätoimittajaa ja toimitussihteeriä.

Huom! Hakuaikaa jatkettu 1.11. asti!

Changemakerin tuottaman Globalisti-lehden tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Globalistia tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Kullekin lehdelle kootaan oma toimituskunta, joka suunnittelee lehden sisällön ja toteutuksen. Toimituskunta kokoontuu säännöllisesti joko Changemakerin toimistolla Helsingissä tai toimituskunnan kesken sovitussa muussa paikassa.

Päätoimittaja ja toimitussihteeri koordinoivat lehden vuoden 2018 toimintaa. Kevätkaudella tehdään lehti, joka ilmestyy kesäksi numerolla 2/2018, syyskaudella tehtävä lehti 1/2019 ilmestyy tammikuun alussa 2019.

Päätoimittajan tehtävä on koordinoida toimituskunnan työtä ja kehittää lehden sisältöä. Päätoimittajalta odotetaan aiempaa kokemusta lehtityöstä, etenkin kirjoittamisesta, sekä hyvää suomen kielen hallintaa ja kykyä toimittaa tekstejä. Häneltä odotetaan myös hyviä motivointi- ja tiimityöskentelytaitoja, kykyä ohjata toimituskuntaa juttujen tekemisessä ja kuvasuunnittelussa. Innostus kehityskysymyksiä kohtaan ja taito ideoida ajankohtaisia temaattisia sisältöjä ovat myös tärkeitä.

Toimitussihteerin tehtävä on avustaa päätoimittajaa tehtävässään ja vastata osaltaan lehden aineiston hallinnasta. Häneltä odotetaan hyvää suomen kielen taitoa, kykyä oikolukea ja toimittaa tekstejä sekä ohjata myös toimituskuntaa näissä tehtävissä. Aiempi kokemus lehtityöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Sekä päätoimittajan että toimitussihteerin toivotaan olevan Changemakerin jäseniä tai liittyvän verkostoon. Changemakerin ja Globalistin tunteminen entuudestaan helpottaa tehtävissä toimimista. Globalistin toimituskunnan, päätoimittajan ja toimitussihteerin työtä tukee myös Changemakerin työntekijä.

Päätoimittajan ja toimitussihteerin toimikausi on 1.1.–31.12.2018. Tehtäviin perehdytys tapahtuu nykyisen toimituskunnan työn yhteydessä syksyn 2017 aikana.

Päätoimittajalle maksetaan lehtikohtainen 200 euron palkkio.

Huom! Alkuperäisen hakuajan loppuun (4.10.) mennessä ei löytynyt sopivia henkilöitä tehtäviin, joten hakuaikaa on jatkettu. 

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin lähetetään Changemakerin puheenjohtajalle (puheenjohtaja@changemaker.fi) 1.11.2017 mennessä. Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös haetko päätoimittajan vai toimitussihteerin paikkaa, millaista kokemusta sinulla lehtityöstä sekä miksi olisit sopiva hakemaasi tehtävään.

Päätoimittaja ja toimitussihteeri valitaan heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Tutustu Globalisti-lehteen täällä.

Lisätietoja antavat nykyinen päätoimittaja Saara-Maria Pulkkinen (paatoimittaja@changemaker.fi) ja Changemaker-verkoston koordinaattori Jonas Biström (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).

Nykyisen päätoimittajan ja toimitussihteerin ajatuksia lehden teosta löytyy myös tästä haastattelusta. Kannattaa käydä lukemassa!