Haku Changemakerin toimintaryhmiin!

Rauhankyyhky ja kaverit

Maaliskuun aikana on auki haku Changemakerin toimintaryhmiin. Changemakerin toimintaryhmät ovat Rauha, Ympäristö ja Talous. Toimintaryhmissä perehdytään teeman mukaiseen aiheeseen ja suunnitellaan ja toteutetaan vaikuttamista oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Toimintaryhmät muuttavat politiikkaa ja yhteiskuntaa kohti kaikille reilua maailmaa.

Toimintaryhmät kokoontuvat noin kerran kuukaudessa tapaamisiin, niihin voi osallistua myös skypellä (netin kautta). Ryhmä päättää keskenään mistä aiheista haluaa kutsua vieraita teemailtoihin, ja mistä kysymyksistä tekee kampanjoita ja vaikuttamista.

Kirjoita hakemukseen miksi haluat mukaan toimintaryhmään, mitä kokemusta sinulla on, ja mitä tehtäviä erityisesti haluaisit hoitaa toimintaryhmässä. Lähetä hakemus osoitteeseen jonas.bistrom@kua.fi 29.3 mennessä.

Aikaisempina vuosina ympäristöryhmä on kampanjoinut mm. ilmastorahoituksen nostamisen puolesta, EUn liikakalastusta Afrikan rannikolla vastaan, kännykän sisältämien harvinaisten maametallien kestävämmän hankkimisen puolesta. Tänä vuonna Ympäristöryhmä on vastuussa pääkampanjasta jonka aihe on ruokaturva, tavoitteena on vähentää nälänhätää ja ruokakriisejä maailmassa.

Talousryhmä on kampanjoinut aikaisemmin veronkiertoa ja veroparatiiseja vastaan mm. Veroparatiisimatkatkampanjassa. Tänä vuonna talousryhmä nostaa esille erityisesti yritysten vastuuta. Lähdemme mukaan yritysvastuulakia vaativaan kampanjaan muiden suomalaisten järjestöjen kanssa. Tule mukaan tekemään yritysvastuusta totta keksimällä Changemakerin kampanjointitavat.

Rauharyhmä on viime vuonna kampajoinut pakolaisten oikeuksien puolesta ja tänä vuonna haastanut hallitusta lopettamaan ase-viennin Lähi-itään, etenkin Jemenissä sotivien maiden osalta. Rauharyhmä tekee myös töitä jotta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma 2250, joka vaatii nuorille oikeutta osallistua rauhan edistämisen ja konfliktinehkäisyn politiikkaan, toteutuisi.