Toukokuu on Kaapparit kuriin! -kampanjakuukausi

Changemakerin tämänvuotinen maakaappauksiin keskittyvä kampanja Kaapparit kuriin! alkoi aiemmin tässä kuussa hienolla kampanjatapahtumalla Kuopiossa. Nyt vuorossa on aloittaa kampanjan jalkauttaminen muuallekin koko laajaan Changemaker-Suomeen!

Vapusta alkava toukokuu onkin Kaapparit kuriin -kampanjakuukausi, jonka aikana kampanjointi potkaistaan kunnolla liikkeelle paikallisryhmätasolla. Tavoitteena on saada kampanja näkymään mahdollisimman laajasti eri puolilla Suomea ja saada tientekin lisää nimiä vetoomukseen, joka luovutetaan kampanjan loputtua kehitysministeri Heidi Hautalalle.

Tässä muutamia ideoita, joiden avulla paikallisryhmät ja myös yksittäiset changemakerit voivat kampanjoida. Mikä on teille sopivin?

• Mukaan oman tai lähipaikkakunnan Mahdollisuuksien torille
Mahdollisuuksien tori -tapahtumat ovat kaikille avoimia tapahtumia, jossa on esillä paljon asiaa liittyen maailman tilaan ja paikallisiin vaikuttamismahdollisuuksiin. Tori on oiva paikka kerätä nimiä vetoomukseen sekä samalla kertoa Changemakerista! Toreja on toukokuussa muun muassa 18.5 Espoossa, Joensuussa, Kajaanissa ja Vaasassa, 25.5 Oulussa sekä 25.–26.5 Helsingissä Maailma kylässä -tapahtuman yhteydessä.

• Oma kampanjatempaus
Oman tempauksen voi järjestää esimerkiksi koulussa, toukokuisella torilla, kauppakeskuksessa, nuorten illassa..Vinkkejä ja tukea tähän saa Changemakerin toimistolta. Toimistolta voi myös tilata lainaksi esimerkiksi heijastinliivejä ja kampanjabanderollin avuksi huomion ja ihmisten kiinnostuksen herättämiseen tempauksessa.

• Paikallisryhmäilta teemalla maakaappaus
Ennen tempausta voi järjestää myös paikallisryhmän oman koulutusillan maakaappauksesta. Kierrättäkää illassa kampanjavetoomus ryhmän kesken sekä kutsukaa mukaan kaverit! Aineistoja ja tukea illan valmisteluun saa koulutusvastaava Ulla-Siskolta ulla-sisko.jauhiainen@changemaker.fi. Kampanjaryhmästä tullaan myös mielellään paikallisryhmiin kouluttamaan, joten kysykää vaan rohkeasti vierailijaa!

• Osallistukaa Painavaa asiaa -lobbaustapahtumaan Helsingissä 24.5.
Kevään suurimmassa kansalaisvaikuttamistapahtumassa pääset keskustelemaan suoraan alueesi kansanedustajien kanssa. Painavaa asiaa -tapahtumaan toivotaan mahdollisimman paljon osallistuja eri puolilta Suomea. Tässä siis kohde vaikka ryhmänne kevätretkelle! Changemaker maksaa tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut. Ilmoittautuminen kampanjavastaava Elinalle elina.tyynela@changemaker.fi etukäteen.

Kovasta työstä ansaitsee palkinnon, joten oman tapahtuman järjestämisen tai Mahdollisuuksien tori -päivän jälkeen voitte käydä esimerkiksi leivoskahveilla Changemakerin laskuun ja samalla purkaa kampanjointia. Myös muihin kampanjoinnista tuleviin kuluihin saa avustusta verkostolta. Lähettäkää ennen tapahtumaanne Changemakerin toimistolle lyhyt, vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrotte, minkälaisen kampanjatapahtumaan teette, kuinka monen hengen voimin ja minkä verran arvioitte tempauskuluihin ja kiitoskahveihin kuluvan rahaa. Changemakerin tiimi käsittelee hakemuksen seuraavassa kokouksessaan.

Innostavaa kampanjakuukautta kaikille! Kaapparit on saatava kuriin!