Kesäkiertue päättyy Ouluun

Vapaaehtoinen keräämässä allekirjoituksia kampanjavetoomukseen

Kesäkiertue on jalkautunut tänä kesänä menestyksekkäästi kahteentoista tapahtumaan yhdellätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kiertueella on esitelty Changemakerin toimintaa ja tehty Veroparatiisimatkat-kampanjaa vapaaehtoisten ja työntekijöiden voimin. Kampanjassa on haastettu kolme suomalaista suuryritystä – KONE, Stora Enso ja UPM – julkaisemaan maakohtaiset raporttinsa. Tapahtumissa on kerätty allekirjoituksia yrityksille lähetettäviin haastepostikortteihin. Kesäkiertueen aikana suurimmat menestykset saavutettiin Faces-etnofestivaalilla Raaseporissa ja Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä, joissa molemmissa kerättiin viikonlopun aikana yli 500 korttia. Yhteensä Changemaker on kerännyt postikorttikampanjassa jo lähes 2600 korttia.

Kesäkiertueen haasteena oli alku- ja loppukesän epävakaa sää. Kesäkuussa tapahtumien päivystäjät joutuivat varautumaan sateeseen ja Helsingin Pax-festivaalin päivystys peruttiin kaatosateen vuoksi. Heinäkuussa kuitenkin päästiin nauttimaan hyvistä säistä ja auringon porotuksesta. Herättäjäjuhlilla kerättiin helteessä iso potti allekirjoitettuja kortteja useiden vapaaehtoisten voimin, ja Joensuun Vapaudenpuistossa heräteltiin kesätunnelmissa Ilosaarirockiin saapuvien kanssa keskustelua veroparatiisien ongelmista.

Elokuussa Faces-festivaalilla saatiin vielä nauttia hyvästä säästä ja tapahtuman kansainvälisistä esiintyjistä. Tämänkesäinen tapahtuma on todennäköisesti viimeinen monipäiväinen Faces-festivaali, joten haikeat changemakerit ottivat kaiken irti festivaalista tekemällä kesän kampanjaennätyksen keräämällä yli 530 korttia. Kiertueen viimeiset tapahtumat sijoittuivat Lohjalle, jossa nuorisotoimi järjesti nuorille suunnatun Ranta 14 -tapahtuman ja Mikkeliin, jossa järjestettiin yksi kesän Mahdollisuuksien toreista.

Kesäkiertueharjoittelija Laura Kumpuniemi pitää kiertuetta onnistuneena. ”Changemakerin vapaaehtoisten kanssa on ollut mukavaa tehdä töitä. Myös veroparatiisien vastainen työ on teemana lähellä sydäntäni, joten olen iloinen, että pääsin tekemään kampanjaa toden teolla”, Laura toteaa harjoittelunsa päätteeksi.

Oulussa lauantaina 6.9. järjestettävä Mahdollisuuksien tori päättää vuoden 2014 kesäkiertueen.