Lyhytdokumenttinäytös: Omin sanoin – In my own words

Nuorten turvapaikanhakijoiden videoita ensinäytöksessä! Maanantaina 19. joulukuuta 2016 kello 18–19.30 Turun kaupunginkirjaston pääkirjaston Studiossa.

Suomeen on saapunut viime vuoden aikana paljon ihmisiä muualta. He ovat joutuneet jättämään kotimaansa ja pakenemaan sotaa ja levottomuuksia. Jokaisella Suomeen tulleista on omat tarinansa, kokemuksensa ja toiveensa. Tänne saapuneiden oma ääni on kuitenkin jäänyt suurelta osin kuulematta.

Tässä näytöksessä nähdään nuorten turvapaikanhakijoiden itse tekemiä videoita, jotka on työstetty Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemakerin toteuttamassa valtakunnallisessa videohankkeessa: Ominsanoin – In my own words.

Miltä Suomeen tulo, pitkä odotus ja epätietoisuus tulevasta, kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen ovat tuntuneet tänne tulleista? Onko Suomesta löytynyt oma paikka ja miltä arki tuntuu? Videoiden tekijät ovat paikalla ja tarjolla on irakilaisia herkkuja. Lämpimästi tervetuloa!

Näytös on osa #yksiturku-kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset turkulaiset harrastamaan ja tekemään asioita yhdessä.