Turussa tapahtuu nyt ilmaston tohinaviikko!

Maailmanlaajuiseen ilmastolakkoon 27.9. otetaan osaa Suomessa monissa kaupungeissa, myös Turussa. Ilmastotapahtumat eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään perjantaina huipentuvaan lakkoon, vaan jo sitä edeltää ilmastoteemaan syventäviä tapahtumia.

Perjantaina 20.9. järjestetään Turun Pyöräpajalla (Kalevantie 15) kello 16 eteenpäin kylttipaja ilmastolakkoa varten. Pajaan voi tuoda omia maaleja, levyjä, keppejä, ym. mutta myös paikan päältä löytyy materiaaleja. Tila on esteetön vessaa lukuunottamatta.

Samana iltana Turun keskustan Åbo Bar Bryggassa järjestetään kello 18 eteenpäin Ilmastolakkoetkot, joissa Turun yliopiston tutkijatohtori, ilmastotutkija Janne M. Korhonen on vetämässä keskustelua mm. aiheesta ”Kuinka organisoitua toimimaan yhdessä ilmastoasioissa, kun yksilön toimintamahdollisuudet ovat rajalliset”. Tila on esteetön.

Maanantaina 23.9. järjestetään kaikille avoin Ympäristökriisi ja kapitalismi -luento, jonka luennoitsijana toimii samainen Janne M. Korhonen. Luennon jälkeen keskustellaan luennolla heränneistä ajatuksista, ilmastoahdistuksesta ja siitä, miten sen voisi kanavoida toiminnaksi. Luento pidetään Turun Kauppakorkeakoulun tiloissa (Rehtorinpellonkatu 3) Lähitapiola-salissa kello 18 eteenpäin. Tila on esteetön, mutta ulko-ovet eivät ole automatisoituja.

Perjantaina 27.9. lakkoillaan ilmaston puolesta ympäri maailman ja Suomen. Turun Ilmastolakko starttaa kokoontumisella Vanhalla Suurtorilla kello 10. Luvassa on mm. puheita ja musiikkia, mutta ohjelma tarkentuu myöhemmin. Facebookissa voi ottaa seurantaan tapahtuman sivun nimeltä ”Ilmastolakko Turku 27.9.” ja seurailla mitä sinne päivitetään päivän ja ilmastoviikon kulusta!

Tervetuloa tapahtumiin, joihin pääset, parhaassa tapauksessa KAIKKIIN! Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän meissä on voimaa! Vaaditaan yhdessä parempaa tulevaisuutta maamme päättäjiltä!