Vaikuttamistoiminnan ABC-koulutukset tulevat taas

Kärsitkö maailmantuskasta, jonka haluaisit kanavoida toimintaan? Haluaisitko vaikuttaa maailman epäkohtiin, muttet ole ihan varma, mistä aloittaa? Kaipaatko konkreettisia eväitä vaikuttamistyöhön? Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, Changemakerin vaikuttamistoiminnan koulutukset ovat sinua varten!

Changemaker järjestää syksyn aikana kolmiosaisen vaikuttamistoiminnan ABC-koulutuksen. Koulutussarjan aikana opit mm. erilaisista vaikuttamiskeinoista, miten suunnitella kampanja, järjestää vaikuttamistempaus tai toteuttaa kannanotto sekä miten tunnistaa, mistä löytyy paras vaikuttamismahdollisuus. Koulutuksen aikana kuulet esimerkiksi, miten rauhaan, ympäristöön ja ilmastonmuutokseen sekä yritysvastuuseen ja maailmantalouteen liittyvissä kysymyksissä voi vaikuttaa. Lisäksi kurssin aikana pääset pohtimaan omaa rooliasi ja sinua kiinnostavia tapoja toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta, tapaamaan muita samoista aiheista kiinnostuneita nuoria ja ideoimaan konkreettisia kampanjatoimia.

VAIKUTTAMIS- JA PAIKALLISTOIMINNAN ALKUUN A- JA B-KOULUTUKSILLA

Noin kahden tunnin mittaisia A-ja B-koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea syys-lokakuun aikana.

A-tason koulutuksessa pureudutaan vaikuttamisen perusteisiin ja keinoihin, miten voi vaikuttaa yhteiskunnallisesti niin lähiympäristössä kuin globaalisti. Koulutus on suunnattu kaikille maailman muuttamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voit tulla ilman ennakkotietoja!

A-koulutukset järjestetään:

15.9. Turku, klo 17:00-19:00, Cafe Art, (Läntinen rantakatu 5)
15.9. Joensuu, klo 17:00-19:00, Sosiaaliturvayhdistyksen kokoustila Helmi (Rantakatu 23)
16.9. Tampere, klo 17:00-19:00, Kulttuuritalo Laikku (Keskustori 4)
17.9. Jyväskylä, klo 17:00-19:00, Vanha Pappila (Vapaudenkatu 26)
22.9. Helsinki, klo 18:00-20:00,Changemakerin toimisto (Eteläranta 8)
25.9. Oulu, klo 19:00-19:00, Oulun pääkirjaston Ouluhuone (Kaarlenväylä 3)

Lisäksi järjestämme A-koulutuksia etänä ruotsiksi 23.9. klo 18:00-20:00 sekä suomeksi 24.8. klo 17:00-19:00.

B-koulutusten aikana perehdytään tarkemmin viestintään vaikuttamisen välineenä. A-koulutusten yhteydessä ilmoitetun kiinnostuksen mukaan B-koulutuksia voidaan mahdollisesti järjestää myös joillakin muilla paikkakunnilla.

KAMPANJAPROSESSI HALTUUN C-KOULUTUKSESSA

C-tason koulutuksessa teemana on Kampanja tähtää muutokseen ja silloin käydään läpi kampanjasuunnittelun vaiheita ja vaikuttamistoiminnan tavoitteiden asettamista. Koko päivän kestävä C-koulutus järjestetään Helsingissä marraskuussa. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

MITEN MUKAAN

ABC-koulutukset samoin kuin muu Changemakerin toiminta on avointa kaikille 13-35-vuotiaille.

Kaikkiin vaikuttamistoiminnan koulutuksiin ilmoittaudutaan nettilomakkeilla. A-koulutuksiin pääset  ilmoittautumaan allaolevasta linkistä. (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

A-koulutusten ilmoittautuminen 

B- ja C-koulutusten ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin syksyllä. Koko kurssin suorittamisesta (kolme osaa A, B ja C) saa osallistumistodistuksen, mutta voit osallistua myös yksittäisille koulutuskerroille kiinnostuksesi mukaan.

Kaikki Vaikuttamistoiminnan koulutukset ovat maksuttomia.

Kannustamme koulutuksista kiinnostuneita liittymään Changemakerin jäseneksi ja tulemaan mukaan muuhunkin toimintaan. Jäsenyys on ilmaista ja tarjoaa paljon etuja, kuten Globalisti-lehden kotiin kannettuna sekä mahdollisuuden hakea matkakorvauksia verkostolta. Jäseneksi voi liittyä jokainen 13–35-vuotias ilmoittautumisen yhteydessä samalla lomakkeella.

Changemaker korvaa jäsenilleen matkat kaikkiin koulutuksiin matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella.