Tule vapaaehtoiseksi kesätapahtumiin!

Changemakerin osallistuu erilaisiin kesätapahtumiin, joissa esittelemme toimintaamme, innostamme mukaan uusia maailmanmuuttajia sekä kerromme Kadonneet eväät -kampanjastamme ja keräämme kaloja kampanjavetoomukseen. Tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisia tapahtuma-avustajia kesätapahtumiin.

Kesäkiertueelle tarvitaan runsain mitoin vapaaehtoisia, sillä suuret tapahtumat ovat kampanjamme kannalta erinomainen paikka tavoittaa paljon ihmisiä. Tänä kesänä meillä on tavoitteena tehdä uusi ennätys vetoomusten määrässä. Kalojen maalaaminen lakanoihin on kuitenkin hitaampaa kuin listalla allekirjoitusten kerääminen ja vaatii enemmän käsipareja avuksi, jotta vetoomukseen osallistuminen kävisi pisteellä vierailevilta mahdollisimman sujuvasti. Jokainen vapaaehtoinen on siis kullanarvoinen!

Tutustu tapahtumiin, valitse mieleisesi ja ilmoittaudu mukaan. Käytännön ohjeita ilmoittautumiseen löytyy alta. Kannattaa myös huomata, että palkitsemme kaikkia kesäkiertueelle osallistuvia sekä korvaamme matkakulut tapahtumiin. Tässäpä siis oiva tilaisuus nähdä Suomea, nauttia festaritunnelmista ja muuttaa maailmaa – kaikkea samalla kertaa!

Kesän tapahtumat

Tässä kooste tapahtumista, joissa ainakin näymme. Valitse niistä itsellesi sopivat ja tule kampanjoimaan!

Yhden hinnalla -tapahtuma Tampereella 14.5.
Changemaker on Yhden hinnalla -tapahtumassa lauantaina 14.5. Järjestämme tapahtumassa Mä sanon sen ääneen -toimintapajan, jossa osallistujat pääsevät ottamaan kantaa maailmassa vallitseviin epäkohtiin. Lisäksi tapahtumassa pidetään esittelypistettä, jossa osallistujat pääsevät painamaan kampanjavetoomusta. Tapahtumapaikkana molemmille toiminnoille on Monitoimitalo 13, paja on klo 11–12.30 ja esittelypiste klo 10.30–15.

Maailma kylässä -festivaali Helsingissä 28.–29.5.
Maailma kylässä -festivaali täyttää Kaisaniemen puiston Helsingissä erilaisista makuelämyksistä, musiikista ja järjestöistä, ja Changemaker on tietenkin mukana! Verkostollamme on tapahtumassa oma teltta, jossa jaetaan tietoa ja materiaalia meistä ja Kadonneet eväät -kampanjasta. Esittelypisteellä pääsee myös nauttimaan rennosta festaritunnelmasta. Esittely tapahtuu lauantaina klo 11-20 ja sunnuntaina klo 11-18. Tapahtumassa on mahdollisuus tavoittaa tuhansia ihmisiä, joten mukaan tarvitaan myös reilusti vapaaehtoisia!

Herättäjäjuhlat Vantaalla 8.-10.7.
Changemakerin kesän perinteisiin kuuluu myös osallistuminen Herättäjäjuhlille, jotka järjestetään tänä vuonna Vantaan Myyrmäessä. Olemme läsnä tapahtumassa koko viikonlopun ja teltamme on avoinna kaikille kampanjavetoomuksen oman kalansa haluaville perjantaina klo 16-21, lauantaina klo 9-20 ja sunnuntaina klo 9-14. Maalaamisessa avustamaan tarvitaan jatkuvasti vähintään kaksi vapaaehtoista mutta mukaan mahtuu myös enemmän!

Partiolaisten Roihu-suurleiri Evolla 24.7.
Roihu-leiri kokoaa Hämeenlinnan Evolle jopa 17 000 partioilaista. Changemaker on mukana leirillä sunnuntaina 24.7. järjestettävässä Global Development Village -tapahtumassa klo 11-17. Lakanakangasta kampanjavetoomuksen keräämiseen on varattu myös tähän tapahtumaan metritolkulla, ja avuksi painamiseen tarvitaan ainakin neljä vapaaehtoista, jotka voivat lupautua tapahtumaan koko päiväksi.

Pax-festivaali Helsingissä 31.7.
Pax-festivaali on rauhanjärjestöjen piknikhenkinen sunnuntaitapahtuma Helsingin Alppipuistossa. Changemaker on mukana tapahtumassa telttapaikalla esittelemässä erityisesti rauhantoimintaansa. Tapahtuma-aika on kello 12-22. Tule mukaan nauttimaan Helsingin kesästä ja rauhallisesta tunnelmasta!

Mahdollisuuksien tori Jyväskylässä 13.8.
Telttapisteellämme kerätään kaloja lakanavetoomukseen kestävän kalastuksen puolesta. Tervetuloa mukaan ständille tai piipahda allekirjoittamassa vetoomus! Changemaker on mukana myös itse tapahtuman järjestämisessä. Torin ohjelmassa kuullaan muun muassa kalavideoidemme taustamusiikista vastaavan Muuan miehen duokeikka! Päästäneen siis jammailemaan myös Tonnikalan tahtiin 🙂

Miten mukaan?

Jos kiinnostuit, tule ihmeessä mukaan kesätapahtumiin! Ilmoittaudu lähettämällä sähköpostia tapahtumavastaava Jaana Rissaselle (jaana.rissanen@changemaker.fi), ja kerro, mihin tapahtumaan haluaisit tulla ja kuinka pitkäksi aikaa.

Aikaisempaa tietoa tai osaamista ei tarvita, vaan myös ihan uutena voi tulla mukaan, sillä kukin vapaaehtoinen perehdytetään pisteellä tehtäviin juttuihin. Jos haluat lukea kampanjasta lisää, klikkaa tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Changemaker korvaa jäsentensä matkakulut kaikkiin kesätapahtumiin matkaohjeensa mukaisesti. Yli 3 tuntia/päivä päivystäville tarjotaan myös lounas. Monipäiväisissä tapahtumissa Changemaker järjestää ja korvaa tarvittaessa myös majoituksen, mikäli vapaaehtoinen avustaa Changemakerin pisteellä kahtena tai useampana peräkkäisenä päivänä.

Lisäksi päivystämisestä ansaitsee Changemakerin palkitsemisjärjestelmään pisteitä, joilla voi lunastaa itsellensä esimerkiksi Changemakerin logolla varustetun t-paidan tai hupparin!