Lehtomäki toivotti taistelutahtoa

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki saapui aamutuimaan kylään telttaleiriin. Ministeri kuuli telttailijoiden tuoreet kuulumiset, ja puolin ja toisin toivotettiin taistelutahtoa edessä olevaan kahteen viikkoon. Lehtomäki totesi, että seuraavien viikkojen aikana on tiedossa vielä tiukkoja neuvotteluja budjetista ennen hallituksen virallista kehysneuvottelua 21.3.

Lehtomäki neuvotteli eilen koko päivän ulkoministeriön ja valtiovarainministeriön alustavissa budjettineuvotteluissa. Kahdenvälisessä neuvottelussa ei päästy vielä sopuun kehitysyhteistyön määrärahoista. Lehtomäki ei ollut tyytyväinen valtiovarainministeriön niukkaan linjaan: ”Kysymys on sekä periaatteellisesti että euromääräisesti sen verran suurista asioista, että hallituksen kehysriihen tehtävänä on tätä linjausta tehdä”, Lehtomäki sanoi eilen neuvottelujen jälkeen.

Kampanjateltoilla Lehtomäki pohti, miksi hallituksen on niin vaikea hahmottaa kehitysyhteistyön tärkeyttä myös suomalaisten hyvinvoinnille: ”Meillä on vielä oppimista sen tajuamisessa, että olemme kaikki samassa veneessä tällä pallolla”. Lehtomäki toivotti changemakereille voimia kampanjointiin ja lupasi omasta puolestaan tehdä kaikkensa kehitysyhteistyömäärärahojen korottamisen puolesta. ”Duunia riittää, sillä maailma ei ole vielä valmis”, ministeri totesi.

Vierailunsa päätteeksi Lehtomäki ripusti pyykkinarulle oman kannanottonsa 0,7:n puolesta.