Etsimme vapaaehtoisia paikalliskoordinaattoreita

Vapaaehtoiset, logokyltti, Agendda 2030 ja megafoni

Haemme vapaaehtoista paikalliskoordinaattoria Ouluun, Tampereelle, Turkuun ja Jyväskylään syksyksi 2020!

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto. Verkostossa nuoret oppivat vaikuttamaan globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta ja muuttavat maailmaa innostavilla, konkreettisilla ja ajankohtaisilla kampanjoilla. Changemaker nostaa vaikuttamistoiminnallaan esille globaalin etelän ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten näkökulmaa sekä Suomen roolia maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseksi. Kaikki toiminta on nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa.

Etsimme paikalliskoordinaattoreita Ouluun, Tampereelle, Turkuun ja  Jyväskylään syksyksi 2020 Changemakerin valtakunnallisuuden vahvistamiseksi ja säännöllisen paikallisen toiminnan kehittämiseksi.

Paikalliskoordinaattori on vapaaehtoinen, jonka tehtävänä on järjestää omalla paikkakunnallaan säännöllistä toimintaa ja innostaa mukaan uusia vapaaehtoisia.

Paikalliskoordinaattorin tehtäviin kuuluu muun muassa:

  • Kolmen tapaamisen tai teemaillan järjestäminen syksyn aikana ja huolehtia toiminnan mainostuksesta
  • Kahden vaikuttamistoiminnan koulutuksen toteuttaminen yhdessä Changemakerin tiimin kanssa
  • Ryhmän innostuksen mukaan kampanjatempauksen suunnittelu ja toteuttaminen omalla paikkakunnalla

Changemakerin vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus osallistua verkoston muuhun toimintaan, kuten koulutusleireille, vaikuttamistoiminnan suunnitteluun ja Globalisti-lehden tekemiseen.

Paikalliskoordinaattorilta odotamme oma-aloitteisuutta, kykyä innostaa muita ja kiinnostusta kestävän kehityksen teemoihin. Tehtävässä voi toimia, vaikka Changemaker ei olisi entuudestaan tuttu – tukenasi ovat verkoston muut vapaaehtoiset ja työntekijät!

Paikalliskoordinaattorit tutustutetaan tehtävään 15.-16.8. järjestettävässä perehdytysviikonlopussa. Viikonlopun aikana kuulet muun muassa Changemakerin vaikuttamis- ja paikallistoiminnasta sekä Kirkon Ulkomaanavun työstä.

Pestissä toimimisesta saa todistuksen ja siitä maksetaan palkkio, joka on 100 €/toimintakausi (tässä tapauksessa syksy 2020). Palkkionmaksun edellytyksenä on ennalta sovittujen tilaisuuksien järjestäminen. Kaksi vapaaehtoista voi myös yhdessä sopia jakavansa paikalliskoordinaattorin tehtävän sekä tehtävästä maksettavan palkkion. Lisäksi toimintaan liittyvät matkakulut yms. korvataan. Paikalliskoordinaattorina on mahdollista jatkaa keväällä 2021.

Paikalliskoordinaattoriksi valittavan toivotaan olevan Changemakerin jäsen tai liittyvän verkostoon. Jäsenyys on ilmaista kaikille 13-35-vuotiaille.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi paikallisryhmävastaava Oonalle (oona.erkka@changemaker.fi) 5.8.2020 mennessä.

Kysy lisää:

Paikallisryhmävastaava Oona Erkka
oona.erkka@changemaker.fi

Changemaker-koordinaattori Sini Tyvi
sini.tyvi@kua.fi, 0504418820