Tuore podcast-sarja tutkii kapitalismin ja kestävyyden suhdetta

Mikki ja kuulokkeet violetin taustan edessä.

Globalisti-podcastin tuore kolmen jakson sarja käsittelee kapitalismia ja kestävyyskysymyksiä. Kestävää kehitystä ylemmässä AMK-tutkinnossa opiskelevan Teija Kukkosen opinnäytetyönä tekemä podcast-projekti sisältää keskusteluja vapaaehtoisten, asiantuntijoiden ja nuorten poliitikkojen kanssa.

Oletko koskaan miettinyt kapitalismin ja kestävyyden suhdetta? Kolmeosainen podcast-sarja pohtii, miten nykyinen järjestelmämme ruokkii ylikulutusta, minkälaisia muutoksia talousjärjestelmään tarvittaisiin kulutuksen vähentämiseksi ja miten tavaroista saataisiin kestävämpiä.

Podcast sarjan ideoinut ja nauhoittanut Teija Kukkonen sai idean projektiin pohdittuaan, miten voisi tehdä oikeasti vaikuttavan opinnäytetyön.

”Meillä tulisi olla keinoja tehdä korkeakouluissa tutkimusta, jotka tavoittaisivat enemmän ihmisiä. Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja mielestäni meidän tulisi pohtia perimmäisiä syitä ympäristö- ja kestävyysongelmiimme. Changemaker-nuorisoverkoston kautta haluan olla edistämässä nuorten osallisuutta esimerkiksi päätöksentekoon.” Kukkonen toteaa.

Ensimmäisessä jaksossa ovat vieraana kestävyyskysymysten parissa vapaa-ajalla työskentelevät vapaaehtoiset, toisessa jaksossa kaksi aiheeseen työkseen perehtynyttä asiantuntijaa ja kolmannessa jaksossa kaksi nuorta politiikkaa, jotka pyrkivät puoluepolitiikan kautta muuttamaan yhteiskuntaa kestävämmäksi. Kukkonen käyttää podcast-haastatteluita myös opinnäytetyönsä materiaalina.

Kaikki podcast-sarjan jaksot ovat nyt kuunneltavissa. Kaksi ensimmäistä jaksoa löytyy Spotifysta ja muilta podcast alustoilla ja kolmas jakso Changemakerin YouTube-kanavalta.

Podcastin 1. jakso. (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Podcastin 2. jakso. (Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Podcastin 3. jakso. (linkki avautuu uuteen välilehteen)