Rauhantekijä-kampanja alkoi – katso video ja allekirjoita vetoomus!

Changemakerin asevientiin keskittyvä Rauhantekijä -kampanja on alkanut tänään 17.4. Kampanjallaan verkosto haluaa kiinnittää huomiota Suomen toimintaan kahdella rintamalla, kansainvälisenä rauhanvälittäjämaana ja samalla kansainvälisenä asekauppiaana.

Tänään vietetään myös Kansainvälistä sotilasmenojen vastaista toimintapäivää (Global Day of Action on Military Spending), jonka tarkoituksena on nostaa esille vuosittain sotilasmenoihin käytettävät varat ja herättää pohtimaan, miten niitä voitaisiin käyttää rauhan ja kestävän kehityksen edistämiseen.

Suomi vie aseita ja puolustustarvikkeita maihin, joissa on käynnissä sota tai konflikti. Aseviennillään Suomi tukee sotarikoksia muun muassa Saudi-Arabiassa ja Israelissa. Suomi on myöntänyt vientilupia myös maihin, jotka ovat sen kehitysyhteistyön kohdemaita. Esimerkiksi vuonna 2009 vientiluvat myönnettiin panssariajoneuvon rungolle ja 802 kiväärille Etelä-Afrikkaan. Myös Egyptiin vietiin puolustustarvikkeita sen ollessa vielä Suomen kehitysyhteistyön kohdemaa.
Changemaker vaatii, että Suomi lopettaa aseiden ja puolustustarvikkeiden viennin maihin, joissa on sota tai konflikti, ihmisoikeusrikkomuksia, korkeat väkivaltatilastot tai puutteellinen demokratia. Suomen tulee tarkastaa kohdaltaan Euroopan unionin ja Yhdistyneiden kansakuntien asettamia asekaupan rajoituksia erityisesti tilanteessa, jossa Suomi pyrkii YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi.

Kampanjaviestin tehostamiseksi ja näkyvyyden saamiseksi kampanjalla on myös upea animaatiovideo, jonka musiikin on kampanjaa varten tehnyt reggae-artisti Puppa J. Kerrothan videosta ja kampanjasta myös kavereillesi!

Kampanjaan voit osallistua myös esimerkiksi tulemalla mukaan kesäkiertueelle. Kiertueen ensimmäinen pysähdyspaikka on jo tulevana lauantaina 21.4. Suomen Sosiaalifoorumissa Helsingissä. Paikallisryhmät voivat järjestää myös omia tempauksia, joihin on toimistolta saatavissa kampanjamateriaaleja.

Lue lisää kampanjasta, katso kampanjavideo ja allekirjoita vetoomus: www.changemaker.fi/rauhantekija

Tule mukaan – Tottakai voimme muuttaa maailman!