Changemaker Säihke-leirillä: Minkälainen olisi täydellinen maailma?

osallistujat kuuntelemassa kisojen avauspuhetta
Valtiot kisasivat paremmuudestaan myös olympialaisssa, joiden avauspuheen piti isäntämaana toimineen valtion diktaattori "Meidän Aurinkomme".

Changemaker osallistui heinäkuun lopulla Hangossa pidetylle Uudenmaan partiopiirin suurleirille. Tämän vuoden Säihke-leirillä testattiin ensimmäistä kertaa Täydellinen maailma -valtiosimulaatiopeliä, jossa osallistujat pääsivät vuorokaudeksi kokeilemaan uusien valtioiden perustamista.  Osallistujat pääsivät luomaan valtiolleen niin kansallisidentiteettiä kuin suhteita muihin uusiin valtioihin. Rajallisten resurssien maailmassa valtiot ottivat myös mittaa toisistaan ja joutuivat pohtimaan talouskasvun, luonnon hyvinvoinnin ja ihmisten onnellisuuden välistä suhdetta.

Diktatuuri, heimovaltio ja kapitalistinen demokratia kohtasivat myös ”globaaleita” haasteita vallankumouksista nälänhätiin ja talouskriisiin. Ratkaisuina valtiot tekivät isoja ja radikaaleja toimia kuten tuotantoa leikkaavan, mutta ympäristön ja ihmisten kannalta hyvän ympäristösopimuksen. Myös pakolaiskriisien osuessa yllättävänkin kivuttomien neuvottelujen jälkeen heimovaltio sitoutui ottamaan pakolaiset vastaan ja yhteyskunnan eheyttä korostaen integroi kuluja kaihtamatta uudet kansalaisensa mahdollisimman nopeasti osaksi yhteiskuntaansa.

osallistujat ringissä

Roolipelin päätteeksi kokoonnuttiin yhteen ja pohdittiin neuvotteluiden ja kisailujen tuloksia.

 

Valtiosimulaatio onnistui yli odotusten, ja loistavien kokemuksien saattelema päädyimme jatkemaan konseptin kehittämistä. Mikäli kiinnostuit ja haluat olla mukana kehittämässä osallistaviin menetelmiin perustuvaa draamaa, ota yhteyttä vapaaehtoiseemme Patrick Ahlstrandiin  (patrick.ahlstrand@gmail.com).