Osallistujaksi radikalisoitumista ehkäisevään hankkeeseen?

Haluatko olla mukana käytännön rauhantyössä? Kiinnostaako sinua oppia väkivaltaisen radikalisoitumisen ilmenemisestä ja ehkäisystä? Oletko 15-29 –vuotias? Tule mukaan Pelastakaa Lapset ry:n, sisäministeriön ja Changemakerin yhteistyöhankkeeseen!

Nuoret ovat väkivaltaisille ääriliikkeille otollinen kohderyhmä, johon kohdistuu propagandaa ja rekrytointia erityisesti verkossa. Liittyminen väkivaltaiseen ideologiseen toimintaan voi olla nuoren itsensä ja yhteiskunnan kannalta tuhoisa valinta. Siksi Pelastakaa Lapset järjestää yhteistyössä sisäministeriön ja Changemakerin kanssa koulutuksen, jossa verkossa nuoria kohtaavat ammattilaiset oppivat tunnistamaan radikalisoitumisen signaaleja ja puuttumaan ajoissa.

Mukaan koulutukseen etsitään nyt nuoria osallistujia erilaisista taustoista. Nuoret ovat koulutuksessa oppijoina ja asiantuntijoina. He tuovat keskusteluun näkökulmansa siihen, miten nuorille kannattaa verkossa viestiä. Koulutuspäivän aikana he osallistuvat työpajoihin ja tuottavat koulutukseen sisältöä. Pääkouluttajana toimii Wessel Haanstra RadarAdvies-toimistosta Hollannista.

Koulutus järjestetään 1.11.2018 klo 9-16 osoitteessa Mariankatu 9, Helsinki. Sitä edeltää ennakkotapaaminen, jossa tutustutaan teemaan asiantuntijoiden johdolla ja valmistellaan koulutusta. Ennakkotapaaminen pidetään 18.10. klo 17-19 osoitteessa Eteläranta 8, Helsinki.

Hankkeeseen osallistuminen tarjoaa tilaisuuden päästä mukaan ministeriön ja kansalaisyhteiskunnan väkivaltaista radikalisoitumista ehkäisevään yhteistyöhön. Ennakkotapaamiseen ja koulutukseen osallistuneet saavat osallistumisestaan todistuksen.

Osallistujilta edellytetään:

  • 15-29 vuoden ikää
  • hyvää suomen ja englannin kielen taitoa
  • kiinnostusta rauhantyötä kohtaan

Osallistujilta ei edellytetä Changemakerin jäsenyyttä, mutta se on suositeltavaa. Jäsenyys on ilmainen, ja Changemaker korvaa Helsingin ulkopuolelta tulevien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Ilmoittaudu koulutukseen täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Merkitsethän lomakkeen kohtaan 3. mikäli et pääse ennakkotapaamiseen.

Aika:             1.11.2018 klo 9-16

Paikka:         Mariankatu 9, kokoushuone Paja, Helsinki

Ohjelma

8.30-9.00        Aamukahvi

9.00-9.30        Tilaisuuden avaus: Tarja Mankkinen, sisäministeriö ja Antti Järventaus, Pelastakaa Lapset

9.30-12.00      Työkalut radikalisoitumisen tunnistamiseen

12.00-13.00     Lounas

13.00-15.00     Hyvät käytännöt ja menetelmät radikalisaatioon puuttumiseen

15.00-16.00     Yhteenveto, tilaisuuden päättyminen ja seuraavat askeleet