Hae Changemakerin paikalliskoordinaattoriksi!

Vapaaehtoiset, logokyltti, Agendda 2030 ja megafoni

-HAKUA ON JATKETTU TAMPEREEN, OULUN JA JOENSUUN OSALTA 31.1. ASTI.-

Haemme vapaaehtoisia paikalliskoordinaattoreita Ouluun, Tampereelle, Turkuun ja Joensuuhun kevääksi 2021!

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto. Verkostossa nuoret oppivat vaikuttamaan globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta ja muuttavat maailmaa innostavilla, konkreettisilla ja ajankohtaisilla kampanjoilla. Changemaker nostaa vaikuttamistoiminnallaan esille globaalin etelän ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten näkökulmaa sekä Suomen roolia maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseksi. Kaikki toiminta on nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa.

Etsimme paikalliskoordinaattoreita Ouluun, Tampereelle, Turkuun ja Joensuuhun kevääksi 2021 Changemakerin valtakunnallisuuden vahvistamiseksi ja säännöllisen paikallisen toiminnan kehittämiseksi.

Paikalliskoordinaattori on vapaaehtoinen, jonka tehtävänä on järjestää omalla paikkakunnallaan säännöllistä toimintaa ja innostaa mukaan uusia vapaaehtoisia.

         PAIKALLISKOORDINAATTORIN TEHTÄVIIN KUULUU MUUN MUASSA:

  • Kolmen tapaamisen tai teemaillan järjestäminen kevään aikana sekä toiminnan mainostaminen
  • Kahden vaikuttamistoiminnan koulutuksen toteuttaminen yhdessä Changemakerin tiimin ja toimiston kanssa
  • Ryhmän innostuksen mukaan kampanjatempauksen suunnittelu ja toteuttaminen omalla paikkakunnalla.
  • Lisäksi paikalliskoordinaattorit kokoontuvat etänä yhteen ideoimaan toimintaa muutaman kerran kaudessa.

Changemakerin vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus osallistua verkoston muuhun toimintaan, kuten koulutusleireille, vaikuttamistoiminnan suunnitteluun ja Globalisti-lehden tekemiseen.
Kaikessa Changemakerin toiminnassa huomioidaan koronavirustilanne ja toimintaa on mahdollista toteuttaa myös etänä.

Paikalliskoordinaattorilta odotamme oma-aloitteisuutta, kykyä innostaa muita ja kiinnostusta kestävän kehityksen teemoihin. Tehtävässä voi toimia, vaikka Changemaker ei olisi entuudestaan tuttu – tukenasi ovat verkoston muut vapaaehtoiset ja työntekijät!

Paikalliskoordinaattorit tutustutetaan tehtävään tammikuun puolivälissä järjestettävässä strategiapäivässä. Päivän aikana kuulet muun muassa Changemakerin vaikuttamis- ja paikallistoiminnasta sekä Kirkon Ulkomaanavun työstä.

Pestissä toimimisesta saa todistuksen ja siitä maksetaan palkkio, joka on 100 €/toimintakausi (tässä tapauksessa kevät 2020, tammikuun puolivälistä toukokuun loppuun). Palkkionmaksun edellytyksenä on ennalta sovittujen tilaisuuksien järjestäminen. Kaksi vapaaehtoista voi myös yhdessä sopia jakavansa paikalliskoordinaattorin tehtävän sekä tehtävästä maksettavan palkkion. Lisäksi toimintaan liittyvät matkakulut yms. korvataan. Paikalliskoordinaattorina on mahdollista jatkaa syksyllä 2021.

Paikalliskoordinaattoriksi valittavan toivotaan olevan Changemakerin jäsen tai liittyvän verkostoon. Jäsenyys on ilmaista kaikille 13-35-vuotiaille.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi Helmille (helmi.saksholm@kua.fi) 7.1.2021 mennessä.

Paikalliskoordinaattoreiden valinnat tehdään 13.1.2021 tiimin kokouksessa.

Kysy lisää:

Changemaker-koordinaattori Helmi Saksholm
helmi.saksholm@kua.fi, 0504418820