Changemaker-viikonloppu: uusia jäseniä ja kadonneita eväitä

rauhakoulutus Changemaker-viikonlopussa

Oulussa pidetty Changemaker-viikonloppu oli monipuolinen kattaus toimintaa aina  kampanjatempauksen aktiivisuudesta rentouttavaan lauantaisaunaan. Uudet ja vanhat jäsenet kohtasivat toisensa monenlaisen yhteisen tekemisen ja tietysti myös hyvän ruoan ääressä: leirikeskuksen keittiö onnistui kokkailuissaan niin mainittavasti, että ansaitsi changemakereiltä uuden kiitostaulun riparilaisilta saatujen taulujen viereen.

Viikonloppu sisälsi tutustumista, pelailua, työpajoja sekä koulutukset Kadonneet eväät -kampanjasta ja rauhanteemasta. Vieraileva kouluttaja Sadankomiteasta puhui rauhan käsitteen monimuotoisuudesta -oikeastaan rauha on ymmärrettävissä laajemmin hyvinvoinnin kokonaisuutena. Onkin selkeää, miten Changemakerin puuttuminen epäoikeudenmukaisuuttaa aiheuttaviin rakenteisiin on rauhantyötä.

Innostunutta ryhmätyöskentelyä Changemaker-viikonlopussa.

Innostunutta ryhmätyöskentelyä Changemaker-viikonlopussa.

 

Kadonneet eväät -kampanjan kanssa päästiin hyvin eteenpäin. Jo aiemmin suunnitellut sometonnikalavideot tulivat kuvatuksi, ja luovuuden herättyä videoita kertyi suunniteltuakin  enemmän. Näillä saadaan #liikakalastus näkymään Twitterissä pitkään! (Tulossa pian, pysy kuulolla!)  Lisäksi Rotuaarin kampanjatempaus oli menestys. Aiemmin päivällä järjestetty feissauskoulutus ja viereisellä Stockmannilla järjestettyjen Hullujen päivien kävijäryntäys tarjosivat oivalliset lähtökohdat vetoomuksen keräämiseen. Kaloja kertyi lakanalle huimaa tahtia, ja oululaisten kiinnostus tuntui hyvältä: vetoomuspaikalle maltettiin ruuhkaisina hetkinä jonottaa, jotta päästäisiin mukaan vaikuttamaan tärkeään aiheeseen.

Sunnuntaina repäistiin vielä jäsenkokous, josta voi lukea lisää kokouksen pöytäkirjasta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Tärkeimpänä päätöksenä varmastikin ensi vuoden kampanja-aiheeksi valittu pakolaisuus ja sen juurisyyt.

Kiitos kaikille osallistujille, ja tervetuloa seuraavaan viikonloppuun mukaan taas syksyllä!