Ulvilassa vietettiin erityislaatuinen Changemaker-viikonloppu

Changemaker-viikonlopun osallistujat yhteiskuvassa talvisessa Ulvilassa

Changemaker-viikonloppu järjestettiin tänä keväänä Silokallion Leirikeskuksessa Ulvilassa 8.-10.4. Ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa, toiminnallisia työpajoja ja ennen kaikkea mielenkiintoisia koulutuksia!

Koulutuksissa opittiin ylikulutuksesta

Changemaker-viikonlopun teemana oli tänä keväänä Changemakerin vuoden pääkampanjan teeman mukaisesti ylikulutus. Teemaan sukellettiin yhdessä monenlaisten asiantuntijoiden johdolla, jotka kouluttivat Changemakereita mm. systeemiajattelusta, ekologisesta verouudistuksesta, kestävästä arjesta sekä mielipidekirjoittamisesta.

Toiminnallisissa työpajoissa valmisteltiin Porin keskustassa viikonlopun päätteksi toteutetettavaa kampanjatempausta ja päästiin kokeilemaan improtanssia Changemakerin tiimissäkin toimivan Aino Saukkokosken johdolla. Lauantaina ehdittiin tietysti myös saunoa ja roihkeimmat uskaltautuivat myös avantoon. Illalla oli mahdollista pelailla yhdessä lautapelejä, hengailla porukalla ja napostella herkkuja.

 

 

Käsi pitelee virkattua maapalloa.

Toiminnallisissa työpajoissa harjoiteltiin kädentaitoja virkkaamalla maapalloja sunnuntain kampanjatempausta varten.

Pohjoismaiset vieraat toivat viikonloppuun kansainvälistä näkökulmaa

Suomen Changemakereiden lisäksi viikonloppuun osallistui nuoria myös Norjan Changemakerista sekä Ruotsin Agera Voluntärerna -verkostosta. Norjalaiset Hanne ja Ingrid-Marie sekä ruotsalaiset Lina ja Erik osallistuivat viikonlopun koulutuksiin ja lisäksi esittelivät omia verkostojaan Lauantai-iltana. Pohjoismaisiin sisarverkoistoihin tutustuminen inspiroi kehittämään myös Suomen Changemakerin toimintaa ja avasi mielenkiintoisia mahdollisuuksia verkostojen väliseen yhteistyöhön.

Tänä keväänä Changemaker-viikonlopussa järjestettiin poikkeuksellisen paljon englanninkielisiä koulutuksia, joihin myös viikonlopun kansainväliset vieraat pystyivät osallistumaan.

Jäsenkokous päätti jatkaa ylikulutuskampanjaa ensi kevään eduskuntavaaleihin asti

Viikonloppuna järjestettiin perinteiden mukaisesti jäsenkokous, joka on Changemakerin ylin päättävä elin. Kokousta johti Changemakerin puheenjohtaja Joanna Slama. Perinteisesti Changemakerin kevään jäsenkokous on valinnut teeman seuraavan vuoden pääkampanjalle. Tänä vuonna Changemaker päätti kuitenkin tehdä poikkeuksen ja jatkaa tämän vuoden teemaa eduskuntavaaleihin asti, jotta kampanjassa voidaan tehdä myös vaalivaikuttamista.

Lisäksi kokouksessa keskusteltiin muun muassa verkoston toiminnan kehittämisestä muuttamalla Changemakerin vuosikiertoa sekä hyväksyttiin viime vuoden toimintakertomus. Kokouksessa myös muotoiltiin uudestaan Changemakerin sääntöjä luottamushenkilöiden poliittisen sitoutumattomuuden osalta.

Kuvassa jäsenkokouksen puheenjohtaja ja sihteeri vetämässä kokousta.

Jäsenkokousta johti Changemakerin puheenjohtaja Joanna Slama.

Viikonloppu päätettiin kampanjatempaukseen

Changemaker-viikonlopun viimeisenä osiona järjestettiin kampanjatempaus ylikulutuksesta Porin kauppatorilla. Tempauksessa Changemakerin jakoivat ohikulkijoille aineettomia lahjoja ja kertoivat ylikulutuksesta. Lisäksi tempauksessa oli mahdollista yrittää jongläärata kudotuilla maapalloilla.

Tempauksen jälkeen Changemakerit lähtivät junalla kohti kotipaikkakuntiaan. Viikonloppu oli monella tavalla erityinen ja inspiroi jälleen jatkamaan toimintaa paremman maailman puolesta.

Seuraavan kerran Changemaker-viikonloppua vietetään 7.-9.10.2022 Kuopiossa. Pistä viikonloppu jo nyt kalenteriin!