Kesäkiertuekuulumisia

Changemaker kesäkiertue on kuljettanut meitä ympäri kaunista Suomea mitä erilaisimmissa kesätapahtumissa levittämässä maailmanmuuttamisen ilosanomaa. Kesä on mennyt tapansa mukaan äärettömän nopeasti ja enää edessä on ainoastaan viimeinen etappi, Farmari messut Mikkelissä heinäkuun lopulla. Farmari messut ovat aivan uusi tapahtuma Changemakerille ja onkin jännittävää nähdä minkälaisen vastaanoton vientitukikampanja messuilla saa. Kesäkiertueen muut tapahtumat ovat olleet pitkälti jo viime vuosilta tuttuja kesätapahtumia.

Kesäkiertueen ensimmäinen etappi oli Kirkon nuorisopäivät Heinolassa, jossa Changemaker ja Kirkon Ulkomaanapu esittelivät toimintaansa yhteisellä ständillä, jossa erityisesti Changemaker pinssit nousivat suureen suosioon. Changemakerin näkyi päivillä myös Toivon vaelluksella, jossa Changemerkerin piste käsitteli pienviljeliöiden haasteita Haitissa. Haiti-rastilla vieraili yhteensä noin 150 nuorta, joista toivottavasti mahdollisimman moni löysi, tai löytää, itsestään changemakerin!

maailmakylassa10Toukokuun lopun Maailma Kylässä – festivaalit Helsingissä oli kesäkiertueen suurin tapahtuma, viikonlopun aikana alueella vieraili jopa 70 000 henkeä. Festivaaleilla Changemaker tavoitti paljon ihmisiä, joille koko toimintamme ei ollut ennestään tuttua. Kirkon Ulkomaan avun kanssa yhteinen ständi ja ruokateema täydensivät toisiaan hienosti ja kiinnostuneet festivaaleilla kävijät saivat halutessaan monipuolista tietoa maailman ruokaongelmasta ja siihen vaikuttavista rakenteista. Maailma Kylässä festareilla oli mukana myös mukavasti innokkaita ja asiantuntevia vapaaehtoisia, joiden avulla ständi heräsi upeasti henkiin.

lahetysjuhlatKesäkuun puolivälissä Changemeker karavaani suuntasi kohti Varkautta ja Lähetysjuhlia, missä Changemakerin kampanja vientitukien poistamiseksi sai hyvä vastaanoton ja vetoomuksen allekirjoitti lähes jokainen jolle kampanjaa esiteltiin. Sää oli valitettavan sateinen, onneksi städimme sijaitsi liikuntahallissa, mutta kaiken kaikkiaan tapahtuma oli oikein mukava.

Heinäkuun ensimmäisellä viikonlopulla Changemaker näkyi Helsingissä kahdessa erityyppisessä tapahtumassa. Helsingin Kaisaniemen Tuska- festivaaleilla kolme innokasta maailmanmuuttajaa jalkautui Kaisaniemeen ja sissimarkkinointi tuotti tulosta vajaan kolmensadan allekirjoitetun vetoomuksen muodossa. Suuret kiitokset näille vapaaehtoisille! Samana viikonloppuna Helsingin Alppipuistossa Changemaker edusti Suomen Rauhanpuolustajien PAX- festivaaleilla. Leppoisassa kesätapahtumassa riitti aurinkoa ja rentoa tunnelmaa. Festareilla Changemaker tavoitti uusia ihmisiä ja kampanja sai ansaitsemaansa huomiota.

herattajajuhlat10Viimeksi kesäkiertue pysähtyi Herättäjäjuhlilla Kiuruvedellä, missä sää helli myös päivystäjiä. Changemaker vapaaehtoisia oli runsaasti paikalla ja tunnelma oli mitä mukavin. Esittelimme toimintaamme ja kampanjaamme, ja jälleen Kirkon Ulkomaanavun kanssa samaan telttaan sijoittuminen toimi hyvin erityisesti rinnakkaisten teemojemme osalta. Teltalla askarreltiin muun muassa viestejä ruokaan ja nälkään liittyen ja askartelu sai suuren suosion niin pienempien kuin isompienkin parissa!

Kiitos kaikille vapaaehtoisille tärkeästä panoksestanne, ilman teitä tämä homma ei pyörisi! Toivottavasti näemme sankoin joukoin Koulutusviikonlopussa Vaasassa 10-12.9.