Tule tekemään Globalisti-lehteä!

Globalistin toimittajakoulutus 2015

Tänään viimeinen mahdollisuus ilmoittautua! Ilmoittaudu täällä.

Haluaisitko haastatella rauhantyötä tekevää Pekka Haavistoa tai ilmaston puolesta toimivaa Enni Rukajärveä? Vai tehdä sittenkin reportaasin globaalin talouden rakenteista ja verovälttelyn vaikutuksista?

Changemaker-verkoston Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa ja muuttamaan maailmaa journalismin kautta. Tule siis mukaan toimituskuntaan!
Lauantaina 18.2. Globalistin tekemisestä kiinnostuneille järjestetään ilmainen koulutuspäivä. Aamupäivällä, kello 10-12, järjestetään peruskurssi, jossa käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Jatkokurssilla, kello 13-16, aiheina ovat puolestaan kertomuksellisuus sekä haastattelutekniikka ja haastattelujen käyttö juttujen pohjana. Päivän ohjelma tarkentuu aivan lähiaikoina tänne ja ilmoittautua voi täällä.

Toimituskunnan seuraava kokous on koulutuksen jälkeen (18.2) kello 16-17:30 Changemakerin toimistolla. Kaikki ovat tervetulleita, sekä uudet että jo mukana olleet.

Globalistin toimituskunnan työstä pysyy kärryillä liittymällä sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään. Lisätietoja lehdestä voit kysyä myös päätoimittaja Saara-Maria Pulkkiselta (paatoimittaja@changemaker.fi) tai koordinaattori Jonas Biströmiltä (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi)

Mikä Globalisti?

Globalisti on Changemakerin vapaaehtoisten tuottama lehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehden tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Changemakerin teemoista ja muista ajankohtaisista kehityskysymyksistä sekä innostaa toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Vanhoja numeroita voi selata täällä.

Globalistin tekemiseen voivat lähetä mukaan kaikki lehtityöstä kiinnostuneet, vaikka aiempaa kokemusta ei olisi lainkaan. Juttuja on monen tyyppisiä pitkistä teema-artikkeleista lyhyisiin elokuva- ja kirja-arvosteluihin, joten kaikille löytyy jotakin. Kirjoittajien lisäksi tarvitaan myös kuvittajia, valokuvaajia ja oikolukijoita!

Changemaker korvaa Globalistin toimintaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumissa saatavilla lomakkeilla.