Videoterveisiä COP21-neuvotteluihin

Vapaaehtoiset pakkaamassa henkisiä matkaeväitä COP21-ilmastokokouksen Suomen edustajan reppuun.

Changemaker-verkostot ympäri maailmaa ovat syksyn mittaan lähettäneet videoterveisiä Pariisissa 30.11.-11.12. pidettäviin YK:n ilmastoneuvotteluihin matkaaville päättäjille. Ilmastonmuutos on suuri uhka kaikkialla maailmassa, ja se koettelee raskaimmin niitä, joilla jo nyt on vähiten. #FutureInABag -kampanjalla neuvottelijoita muistutetaan, että heillä on meidän kaikkien tulevaisuus käsissään.

Suomen Changemaker kohdistaa videoviestinsä suoraan Suomea kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa edustavalle pääneuvottelija Harri Laurikalle. Myös muiden maiden verkostot puhuttelevat omien maidensa neuvottelijoita.

Videoilla kukin verkosto pakkaa maansa edustajalle repullisen COP21-neuvotteluissa tarvittavia asioita: rohkeutta, luottamusta ja läpinäkyvyyttä. Lisäksi mukaan laitetaan jotakin erityistä. Suomen changemakerit pakkasivat reppuun kotimaisen omenan muistutuksena, että jokaisella maalla on oltava mahdollisuus omaan ruoantuotantoon, sekä Changemaker-paidan, sillä neuvottelijoilla on nyt todella mahdollisuus olla maailmanmuuttajia.

Katso kaikki videot Changemakerin Facebook-tililtä tai etsi tunnisteella #FutureInABag.

Edit: Changemaker sai 26.11. Twitterissä videoonsa myös vastauksen Suomen pääneuvottelija Harri Laurikalta:

Pääneuvottelijan vastaus