Jäsenkokous valitsi tiimin vuodelle 2021

Kuvassa tietokoneen näytöltä otettu kuvakaappaus, jossa näkyy vuoden 2021 tiimi, sekä koordinaattorit Helmi ja Matias.
Vastavalittu tiimi sekä Changemaker-koordinaattorit ensimmäistä kertaa yhdessä etäyhteyden välityksellä.

Changemaker järjesti sääntömääräisen jäsenkokouksensa tänä syksynä etänä viime viikon lauantaina 14.11. Kokousta johti verkoston tämänhetkinen puheenjohtaja Petteri Näreikkö. Jäsenkokouksessa valittiin uusi tiimi ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2021 sekä käytiin läpi Changemakerin kuulumisia poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana. Vuosi on ollut ollut monella tavalla haasteellinen järjestötoimijoille, mutta Changemaker on siitä huolimatta onnistunut järjestämään vuonna 2020 yli 100 tapahtumaa sisältäen suunnittelukokouksia, kansanedustajatapaamisia sekä mielenkiintoisia koulutuksia. Valtaosa näistä tapahtumista on tapahtunut etänä, mutta mukaan on mahtunut myös muutama lähitapaaminen, kuten lokakuussa järjestetty Changemaker-viikonloppu, joka onnistuttiin järjestämään seuraamalla tarkkoja turvallisuusohjeita ja tarjoamalla osallistujille kasvomaskeja.

Vuoden 2021 painopisteenä ruohonjuuritason vaikuttaminen

Jäsenkokouksessa hyväksyttiin myös Changemakerin toimintasuunnitelma vuodelle 2021. Tulevana vuonna Changemaker aikoo pitää strategisina painopisteinään ruohonjuuritason vaikuttamisen sekä innostavan globaalikasvatuksen. Ruohonjuuritason vaikuttamiseen aiotaan panostaa mm. jatkamalla tänä vuonna pilotoitua paikalliskoordinaattorikonspetia, jossa vapaaehtoiset paikalliskoordinaattorit järjestävät tapahtumia omilla paikkakunnillaan. Tämän lisäksi Changemaker aikoo kampanjoinnissaan panostaa paikallisesti järjestettäviin tempauksiin, joita ei tänä vuonna pystytty pandemian takia järjestämään. Innostava globaalikasvatus taas sisältää keväällä käynnistyvän Globalisti-podcastin sekä uudistetun globaalikasvatusmateriaalin tuottamisen.

Näiden lisäksi Changemaker aikoo panostaa myös tulevana vuonna koulutusten saavutettavuuteen järjestämällä Vaikuttamistoiminnan ABC-koulutusta jatkossakin ympäri Suomea isoilla paikkakunnilla, sekä toteuttamalla koulutuksia myös etänä ja ruotsiksi.

Uusi tiimi valittu vuodelle 2021.

Kokouksessa äänestettiin sekä Changemakerin tiimin puheenjohtajasta, että varapuheenjohtajasta ja sekä muista tiimin jäsenistä vuodelle 2021. Puheenjohtajaksi valittiin Iida Silfverhuth ja varapuheenjohtajaksi Essi Kurki.

Chagemakerin tiimi vuonna 2021 koostuu kokonaisuudessaan seuraavista henkilöistä.

Iida Silfverhuth
Essi Kurki
Emil Kusnetsoff
Joanna Slama
Otto Karasvirta
Terhi Raikas

Kokouksessa päätettiin myös jatkaa Globalistin päätoimittajan ja toimitussihteerin hakua 28.11. asti sekä antaa tiimille valtuus tehdä päätös valinnasta. Lisää hausta voit lukea täältä.

Jäsenkokouksen muistion löydät täältä.