Menoa ja vilskettä SommerSNU:ssa

Norjan Changemakerin kampanjatempaus Oslossa
Skatt 2.0. -kampanjatempaus Norjan Changemakerin SommerSNU-tapahtumassa Oslossa

Suomen Changemaker lähettää vuosittain kaksi vapaaehtoistaan mukaan sisarverkostonsa Norjan Changemakerin kesäleirille SommerSNU:hun. Tänä vuonna verkostoa edustivat Anni Valden ja Pyry Mikkonen.

vyölaukku ja levyke

Vyölaukku ja vanhanaikainen levyke ovat Norjan Changemakerin Skatt 2.0 -kampanjan materiaaleja

Tänä vuonna leiri järjestettiin Rönningenin kansanopiston tiloissa Oslon kupeessa. Säät suosivat ja koko leirin ajan aurinko paistoi eikä sateesta ollut tietoakaan. Leirillä julkaistiin Norjan Changemakerin uusi kampanja, joka koskee verojärjestelmän uusimista ja sitä miten nykyinen järjestelmä pitäisi päivittää vastaamaan tämän päivän haasteita. Tällä uudistuksella olisi myös vaikutuksia veronkiertoon ja siihen miten yrityksiä verotettaisiin.

Kampanja aloitettiin hauskalla sketsillä ja esityksellä, jossa käytiin kampanjan ideaa läpi. Tämän jälkeen kaikille jaettiin vyölaukut, joihin oli painettu kampanjan nimi Skatt 2.0 ja kampanjan virallinen esite. Sitten olikin aika jakaantua ryhmiin, joissa tehtiin valmisteluja kampanjatempausta varten. Osa porukasta teki kampanjalakanoita ja toiset taas silityskuvapaitoja kampanjan logoilla. Kun valmistelut oli saatu päätökseen, suuntasimme Oslon keskustaan parlamenttitalon edustalle. Tempauksessa lauloimme kampanjaan sovitettuja lauluja ja jaoimme esitteitä. Olimme myös tuoneet mukanamme vanhoja tavaroita, joista kokosimme erilaisia pisteitä joihin ohikulkijat pysähtyivät ja kerroimme heille kampanjasta. Mukaan oli otettu vanha tietokone, matkapuhelin, Polaroid-kamera, antiikkiradio. Kampanjan päätteeksi juhlistimme Norjan Changemakerin synttäreitä kakkukahvein ja puhein kampanjapaikalla.

kampanjointia Norjassa

Skatt 2.0 -kampanjointia Oslossa. Norjan Changemaker vaatii kampanjallaan Norjaa uudistamaan vanhentuneen veropoliiikkansa

Kansainvälisiä vieraita oli mm. Keniasta, Kambodzasta ja Tanskasta. Leirillä vaihdettiin ideoita kansainvälisten vieraiden kanssa siitä kuinka kehittää kansainvälistä yhteistyötä. Keskustelimme miten voimme auttaa toisiamme ja mitä aiomme kansainvälisenä verkostona tehdä tulevaisuudessa. Jaoimme myös tarinoita siitä millaista on olla maailmanmuuttaja eri maissa.

Leirin aikana oli Norjan Changemakerin virallinen 25-vuotisjuhla. Leiriläisten lisäksi paikalle saapui paljon Norjan changemakereitä menneiltä vuosilta kuin myös perustajajäseniä. Illan aikana kuultiin monta tarinaa Changemakerin pitkän taipaleen ajalta.

Norjan Changemakerin 25-vuotis juhlallisuuksia

Norjan Changemaker juhlisti SommerSNU-tapahtumassa 25-vuotista taivaltaan