Kansalaisjärjestöt 0,7:n asialla

Hallituksen keväiset budjettikehysneuvottelut lähestyvät. 21.3. käytävissä neuvotteluissa hallituksella on jälleen edessään valinta: se päättää, kiinnostaako meitä suomalaisia maailman epävirallisen enemmistön, köyhien ja voimattomien hyvinvointi – vai suljemmeko jälleen silmämme nälkään, viluun, janoon ja hoidettavissa oleviin sairauksiin kuolevien ihmisten todellisuudelta.

YK on arvioinut, että kehitysrahoitus tulisi kaksinkertaistaa, jotta äärimmäinen köyhyys saataisiin puolitettua vuoteen 2015 mennessä. Kansalaisjärjestöt muistuttavat tänäkin keväänä hallitusta lupauksestaan: kehitysapua on korotettava hallitusohjelman mukaisesti 0,7 prosenttiin vuoteen 2010 mennessä. Changemaker on aktiivisesti mukana kampanjoinnissa!

Kansalaisjärjestöissä tapahtuu:

*Kepan kehitysavun laadusta kertova raportti ”Näin naapurissa. Suomi ja kehitysyhteistyön edelläkävijät” julkistettiin eduskunnassa 8.2. Lue ja opi: http://www.kepa.fi/kampanjat/rahoitus/07_prosenttia

*Järjestöjen vetoomus kehitysyhteistyömäärärahojen nostamisen puolesta luovutetaan helmikuun lopulla Suomen valtaapitäville. Myös Changemaker allekirjoitti vetoomuksen.

*Maaliskuussa 0,7-tavoitetta pidetään esillä kansalaisjärjestöjen yhteisissä tapahtumissa ja mielenosoituksissa. Ole changemaker, tule mukaan – seuraa ilmoittelua!