Nuoret piirtävät ajatuksensa globalisaatiosta sarjakuviksi

Näytä, älä selitä!
– Nuoret piirtävät ajatuksensa globalisaatiosta sarjakuviksi

Maailman kuvat -sarjakuvatyöpajassa nuoret tekevät itse sarjakuvia heitä kiinnostavista globalisaatiokysymyksistä. Nuoria on mietityttänyt mm. pingviinien kohtalo ikijäiden sulaessa ja onko heidän ostamansa paidan tehnyt joku kehitysmaassa elävä lapsi. Katso esimerkkejä nuorten töistä alla olevasta linkistä!

Nuorten Akatemia, Changemaker, Maailman sarjakuvat, Maan ystävät ja Reilun kaupan puolesta Repu tarjoavat kouluille, järjestöille ja nuorisotaloille sarjakuvatyöpajan – joko itsenäisesti toteutettavaksi tai tilaamalla koulutetun ohjaajan vetämään työpajaa.

Sarjakuvaa voi tehdä ja käyttää välineenä, vaikka ei osaisi piirtää eikä olisi ikinä aikaisemmin käyttänyt sarjakuvia opetuksessa tai nuorisotyössä. Ruohonjuurisarjakuvien tekemisessä tärkeintä on tarina. Sarjakuva on keino välittää viestiä eteenpäin. Sarjakuvasta tulee tekijälleen tärkeä, kun hän saa keksiä tarinan ja tehdä sarjakuvan itse.

Maailman kuvat -sarjakuvatyöpaja kuuluu Nuorten Akatemian opettajille suunnattuun Note-toimintaan ja on maksuton.

Nuorten tekemiä sarjakuvia: www.flickr.com/photos/nuortenakatemia

Sarjakuvatyöpajojen tilaukset ja materiaalien lataaminen: www.nuortenakatemia.fi/kouluvierailut

Lisätiedot: koulutoiminnan päällikkö Anu Iivanainen / Nuorten Akatemia, anu.iivanainen@nuortenakatemia.fi, p. 020 7552 676

Lisää ruohonjuurisarjakuvasta www.worldcomics.fi/