Viikonloppu tulvillaan nuorten älyä ja luovuutta!

Vapaaehtoisia tekemässä ryhmätyötä radikalisaatioteemasta

Syksyistä Changemaker-viikonloppua vietettiin tällä kertaa 10.-12.10. Kauhajoen Nummijärven upeissa maisemissa. Viikonloppu kokosi yhteen parikymmentä maailmanmuuttajaa eri puolilta Suomea innostumaan, oppimaan uutta ja tekemään asioita yhdessä.

Viikonlopussa ohjelmaan kuului jälleen koulutusta monipuolisesti verkoston teemoista. Velkateemaan liittyvässä koulutuksessa Omar El-Begawy Attacista tarjosi osallistujille katsauksen talouskriisin jälkeiseen talouspolitiikkaan, minkä jälkeen ymmärrystä keinotteluveroista, velkasovittelumekanismeista ja globaalikeynesiläisyydestä syvennettiin ryhmätöiden kautta.

Rauha-aiheisessa koulutuksessa tutustuttiin radikalisaatioon ilmiönä sekä pohdittiin keinoja väkivaltaisen radikalisaation ehkäisemiseen. Kouluttajina toimivat Katariina Mustasilta ja Ruut Luukkonen Changemaker Akatemiasta, jossa on perehdytty paljon aiheeseen. Koulutus oli verkoston kannalta erittäin ajankohtainen, sillä väkivaltaisen radikalisaation ehkäiseminen valittiin perjantaina 10.10. pidetyssä jäsenkokouksessa Changemakerin seuraavaksi kampanjateemaksi.

Ympäristöteemaisessa koulutuksessa puolestaan ideoitiin reilumpaan suklaan tuotantoon liittyvää vaikuttamistoimintaa sekä perehdyttiin muun muassa sertifikaatteihin, joiden tavoitteena on taata tuotannon oikeudenmukaisuus sekä ympäristön huomioon ottaminen.

Teemaattisten koulutusten lisäksi ohjelmassa oli myös luovia työpajoja. Improvisaatiopajassa vapaaehtoiset pääsivät heittäytymään jos jonkinlaisiin harjoituksiin ääni-improvisaatiosta erilaisten tilanteiden näyttelemiseen. Toisessa pajassa luovuutta ilmaistiin maalein ja tussein kangaskasseja ja tiskirättejä tuunaamalla. Lopputuloksena nähtiinkin toinen toistaan upeampia taideteoksia.

Changemaker-viikonloppu päättyi sunnuntaina Seinäjoen keskustassa toteutettuun Veroparatiisimatkat-kampanjatempaukseen. Vaikka jo etukäteen tiedettiin, että sunnuntai-iltapäivä ei ole vilkkainta aikaa ihmisten kulkea, oli lähes autio Seinäjoen tori silti yllätys. Changemakerit eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan torille pystytettiin teltta, jonka läheisyydessä nähtiin pussihyppelyä, tanssia ja musisointia. Vapaaehtoiset myös jalkautuivat aktiivisesti torin lähiympäristöön ja pysäyttivät rohkeasti ihmisiä kertoen heille veroparatiisien ongelmallisuudesta. Tempauksessa koettiin monia onnistumisen elämyksiä, kun useat ensimmäistä kertaa feissaamassa olleet vapaaehtoiset toivat allekirjoitettuja kampanjakortteja postilaatikkoon. Kampanjakortteja kerättiin lopulta 69 kappaletta, mikä oli hieno saavutus, ja nosti kerättyjen korttien yhteismäärän jo yli 2750.