Innostusta ja uusia ystäviä Changemaker-viikonlopusta

ryhmätyöskentely

Changemakerin kevään koulutusviikonloppu keräsi vapaaehtoisia eri puolelta Suomea tällä kertaa Akaan Toijalaan. Tapahtumaa päästiin viettämään kauniin aurinkoisessa ja keväisessä säässä, mikä innoitti myös ulkoiluun ja teki pihalla toteutusta Changemaker-teemaisesta rastiradasta varsin suositun aktiviteetin. Ulkoilun lisäksi viikonlopussa kouluttauduttiin erilaisista teemoista, tuunattiin vaatteita ja painettiin kangaskasseja sekä tehtiin maailman parhaita uutisia, jollaisia tulevaisuudessa lehdet ovat täynnä.

Vapaaehtoisia ulkona

Ulkoilua upeassa kevät säässä Changemaker-viikonlopussa Toijalassa

Viikonlopun koulutuksista ensimmäisessä perehdyttiin Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteisiin, joihin johdatteli etäkoulutuksen kautta Katja Hintikainen Kepasta. Ryhmätöissä syvennyttiin vielä pohtimaan tavoitteiden suhdetta Changemakerin teemoihin ja linkkejä löytyikin hyvin paljon. Esimerkiksi rauhateema kun liittyy sekä yhdenvertaisuuteen, taloudellisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja luonnon hyvinvointiin. Vaikuttamistoiminnan perusteista viikonlopussa kertoi Changemaker-koordinaattori Jonas Biström ja samaan aikaan rauhateemaan ja erityisesti konfliktin kartoittamiseen ja sovitteluunperehdyttiin Kirkon Ulkomaanavun Anna Tervahartialan johdolla.

Koulutus

Anna Tervaahartiala Kirkon Ulkomaanavusta piti koulutusta rauhateemasta ja erityisesti konfliktinratkaisusta

Lauantai-iltapäivänä kokoonnuttiin jäsenkokoukseen, jossa päätettiin verkoston tärkeistä asioista, joista keskeisimpänä oli vuoden 2019 kampanjateeman valinta. Uudeksi kampanjateemaksi valittiin yritysvastuu, josta päästiin oppimaan lisää sunnuntaiaamun koulutuksessa, kun vieraaksi saatiin Suomen Lähetysseuran taloudellisen oikeudenmukaisuuden asiantuntija Niko Humalisto. Toisena koulutuksena sunnuntaina kuultiin ruokaturvateemasta ja Changemakerin tämän vuoden kampanjasta Nälkä kasvaa syömättä, josta kertoi puheenjohtaja Jaro Karkinen.

vapaaehtoisia pelaamassa lautapeliä

Lauantai-iltana pelattiin demokratiapeliä, jonka kysymykset herättivät välillä hämmennystä ja myös naurattivat

Koska Changemaker-viikonloput innostavat aina paljon uusia jäseniä – niin tälläkin kertaa – ohjelman suunnittelusta vastannut työryhmä oli tällä kertaa antanut ohjelmasta aiempaa enemmän tilaa myös verkoston eri toimintamuotojen esittelyyn ja mahdollisuuteen päästä heti mukaan niiden suunnitteluun ja toteutukseen. Sunnuntaina kokoontuneissa teemaryhmissä kävikin kaikissa erittäin vilkas keskustelu, kun sekä yritysvastuukampanjan, asevientivaikuttamisen että ruokaturvakampanjan tapahtumien ideointi pyörähti vauhdilla käyntiin. Ennen kotiinlähtöä kuultiin vielä innostavia esimerkkejä Espoon ja Jyväskylän ryhmien paikallisesta toiminnasta ja ideoitiin uusia juttuja, joita eri puolella Suomea tänä vuonna voitaisiin toteuttaa. Paluumatkalle lähdetiin siis paitsi moni ideoita myös uusia ystäviä rikkaampana!