Changemaker-viikonloppu: kansainvälisyyttä ja kouluttautumista

Kaikki Changemaker-viikonlopun osallistujat yhteiskuvassa.

Tämän syksyn Changemaker-viikonloppu vietettiin Mäntsälän Leiriniemessä, suoraan alkuviikosta käynnistyneen kansainvälisen kokouksen jatkoksi. Menossa mukana oli siis kaiken kaikkiaan varsin kansainvälinen joukko, ja maailmanmuuttajia Suomen lisäksi myös Islannista, Norjasta, Tanskasta ja Kambodzasta. Viikonlopun kuluessa olikin mielenkiintoista kuulla ja keskustella siitä, millaiselta Changemaker näyttää Suomen ulkopuolella. Iloista oli, että viikonloppuun osallistuneiden joukkoon mahtui muutenkin monia uusia kasvoja. Perjantai-iltaa vietimmekin pääasiassa tutustumisen ja myöhemmin elokuvan merkeissä.

Pakolaisaiheista koulutusta seurattiin keskittyneenä.

Pakolaisaiheista koulutusta seurattiin keskittyneenä.

Lauantai sisälsi monta mielenkiintoista ja inspiroivaa kouluttautumistuokiota, joiden aiheina olivat muun muassa pakolaisuuteen ja turvapaikanhakijoihin liittyvät kysymykset, kestävä talous sekä liikakalastus. Alustusten kuuntelemisen ja keskustelemisen lisäksi pääsimme osallistumaan myös vastamainoksia ja pariakrobatiaa käsitteleviin toiminnallisiin työpajoihin. Kaiken aivomyrskyn ja uuden oppimisen keskellä viikonlopussa oli perinteiseen tapaan tilaa myös vapaamuotoiselle yhdessäololle, ulkoleikeille ja saunomiselle. Myös leirikeskuksen vegaaninen ruoka keräsi paljon kehuja.

Passages -pakolaissimulaatio sai osallistujat lähtemään kotimaastaan etsimään turvallisempaa sijaa.

Passages -pakolaissimulaatio sai osallistujat lähtemään kotimaastaan etsimään turvallisempaa sijaa.

Sunnuntaiaamupäivään ennen kotiinlähtöä mahtui vielä niin ajatuksia herättänyt pakolaissimulaatio kuin riemukas videopajakin. Viikonlopusta jäi hyvän mielen lisäksi maailmanmuuttamisesta innostunut olo, joka varmasti motivoi osallistumaan Changemakerin toimintaan pitkälle syksyyn. Kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille!