Changemakerin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittu Elina Tyynelä

Changemakerin puheenjohtaja Elina Tyynelä piitelee kädessään Kaapparit kuriin! -kampanjan flaieria.

Changemakerin jäsenkokous valitsi perjantaina 4.10.2013 verkoston historian ensimmäiseksi puheenjohtajaksi Elina Tyynelän. Tammikuun alusta luottamustehtävässä aloittava 21-vuotias Elina on ollut mukana verkostossa jo pitkään, vuodesta 2008 lähtien. Hän on toiminut ensin Laihian paikallisryhmässä ja sittemmin ympäristöryhmässä sen yhteyshenkilönä ja kuluvana vuonna verkoston tiimissä kampanjavastaavana. Elina on toiminut luottamustehtävissä myös muissa järjestöissä, kuten kuluvana vuonna Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa. Elina opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristötieteitä kolmatta vuotta.

Motivaatiotaan puheenjohtajaksi Elina kuvailee sanoen: ”Changemaker ei ole minulle vain yksi vapaaehtoistehtävä vaan jättilohko sydämestä. Verkosto on kasvattanut minusta maailman kansalaista ja haluan kasvaa siinä suhteessa edelleen. Changemakerin tavoitteet ja toimintatavat ovat minulle mielekkäitä ja haluan olla mukana kehittämässä toimintaamme tavoitteisiimme entistä paremmin vastaaviksi.”

Puheenjohtajan tärkein tehtävä on olla koko Changemakerin keulakuva ja edustaja, joka toimii yhteyshenkilönä niin jäsenten, yhteistyökumppaneiden kuin mediankin suuntaan. Tulevalla puheenjohtajakaudellaan Elina haluaa jatkaa verkoston avointa linjaa.

”Haluan kuulla niin uusien kuin kauemminkin toiminnassa olleiden ihanien maailmanmuuttajien mielipiteitä. Changemaker on vastaanottava ja kuunteleva yhteisö. Siitä en halua ikinä luopua.”

Tulevalta vuodelta puheenjohtaja odottaa uusia kokemuksia ja kohtaamisia, uuden opettelua, ajattelumaailmaa laajentavia ja joskus ehkä hankaliakin keskusteluja, mutta ennen kaikkea ihania ja innostavia hetkiä changemakereiden kanssa.

Uusi tiimi aloittaa tammikuussa

Jäsenkokouksessa valittiin myös verkostot muut tiimiläiset vuodelle 2014. He ovat: Sonja Heikkinen (25, Helsinki), Anu Härmä (21, Espoo), Iida Knaappila (17, Haapajärvi), Terhi Niitti (20, Jyväskylä), Riikka Piri (24, Helsinki) ja Laura Tiitu (30, Helsinki). Uusi tiimi ja puheenjohtaja aloittavat toimikautensa vuoden alusta, jolloin tiimi jakaa keskenään myös tarkemmat vastuualueet.

Koska kukaan hakijoista ei ollut hakenut varapuheenjohtajaksi, päätti jäsenkokous, että varapuheenjohtajan paikka laitetaan uudestaan hakuun ja täytetään kevään jäsenkokouksessa. Varsinaisen varapuheenjohtajan valintaan asti tehtäviä hoitaa uuden tiimin keskuudestaan valitsema väliaikainen varapuheenjohtaja.