Vientitukikampanjassa tapahtunutta

Changemakerin vientitukikampanjassa tapahtui lokakuussa paljon kaikenlaista. Tässä kootusti joitakin tapahtumista:

13.10. Helsingin tuomiokirkkoseurakunta järjesti ekumeenisen kokkisodan, missä eri kristilliset avustusjärjestöt esittelivät sekä työtään ruokaturvan edistämiseksi sekä kilpailivat leikkimielisessä kokkisodassa. Osallistujina olivat Changemaker, Kirkon Ulkomaanapu, Caritas, World Vision sekä OrtAid, jonka ruoka ja ruokaturvahanke äänestettiin parhaimman makuisiksi.

Torstaina 14.10. changemakerin delegaatio vieraili maa- ja metsätalousministeriössä. Tapaamisessa keskusteltiin kehitysmaiden ruokaturvan suhteesta EU:n maatalouspolitiikkaan, Suomen kannasta EU:n maatalouspoliittisiin uudistuksiin sekä vientituista, joiden poistamiseksi Changemaker on kampanjoinut.

Samana iltapäivänä Tampereen paikallisryhmä järjesti puolestaan oman tomaattitempauksen. Sateisesta ja koleasta säästä huolimatta ihmisiä oli liikkeellä mukavasti ja pienellä porukalla toteutettu tempaus oli onnistunut. Tempauksen tuloksena oli paitsi nippu allekirjoitettuja vetoomuksia, varsin paljon mediahuomiota.

20.10. changemakerit osallistuivat Kirkon Ulkomaanavun järjestämään ruokaturvaseminaariin, missä kysyivät panelisteilta puolueiden kantaa vientitukiin. Suurin osa paneeliin osallistuneista eduskuntapuolueiden edustajista oli valmis edistämään EU:ssa maatalouden vientituista luopumista.

Lisäksi kampanjaa ovat pitäneet lokakuun aikana esillä ainakin Laihian ja Kirkkonummen paikallisryhmät. Laihialaiset järjestivät kaksipäiväisen kampanjan koululla. Kirkkonummelaiset puolestaan ovat käyneet esittelemässä Changemakeria ja kampanjaa erilaisissa tapahtumissa.

Vetoomuksia kampanjan aikana on kerätty jo 1970, joista lähes 1600 kortteina. Vetoomuksen voi edelleen allekirjoittaa osoitteessa www.changemaker.fi/vetoomus. Kampanja jatkuu joulukuulle, jolloin vetoomukset luovutetaan maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle.