Terveisiä Changemaker-viikonlopusta

Changemaker-viikonlopun osallistujia Changemaker-kyltin kanssa

Changemaker-viikonloppu järjestettiin tänä syksynä Kouvolan Anjalassa 8.-10.10. Ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa, koulutuksia ja toiminnallisia työpajoja sekä tietenkin herkullista vegaaniruokaa!

Koulutuksissa inspiroiduttiin vanhoista Changemaker-kampanjoista

Changemaker-viikonlopun teemana oli tänä syksynä Changemaker ennen ja nyt ja siihen sisältyi katsauksia Changemakerin aiempiin kampanjoihin sekä verkoston varhaishistoriaan. Viikonlopun aikana inspiroiduttiin Changemakerin aiemmista vaikuttamiskampanjoista vanhojen Changemaker-aktiivien Minna Mannertin, Jaro Karkisen ja Petteri Näreikön johdolla. Vanhojen Changemaker-aktiivien lisäksi vaikuttamistoiminnasta olivat kertomassa YK-nuorten Camilla Ojala sekä Norjan Changemakerin Wilde Kjeverud Ekeland.

Toiminnallisissa työpajoissa valmistettiin vegaanisia marenkeja ja opeteltiin tunnistamaan eri lajeja Känkkärän luontopolulla. Perjantaina ehdittiin tietysti myös saunoa ja lauantai- ja sunnuntaiaamuina kaikista rohkeimmat kävivät aamu-uinnilla. Illalla oli mahdollista pelailla yhdessä lautapelejä, hengailla porukalla ja tehdä pinssejä herkkuja napostellen.

Iida kirjoittaa tussilla valkoiselle kankaalle

Leirin aikana osallistujilla oli mahdollisuus osallistua kampanjatempaukseen.

Ja tietenkin viikonlopussa ehdittiin myös suunnitella Changemakerin ensi vuoden pääkampanjaa, jonka teemoina ovat ylikulutus ja taloudellinen tasa-arvo. Tämän lisäksi osallistujilla oli koko leirin ajan mahdollisuus osallistua Verkko vapaaksi –tempaukseen, jossa valkoiselle kankaalle sai vapaasti kirjoittaa positiivisia viestejä vastapainoksi verkossa tapahtuvalle vihapuheelle ja häirinnälle.

Jäsenkokous valitsin puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ensi vuodelle

Viikonloppuna järjestettiin perinteiden mukaisesti jäsenkokous, joka on Changemakerin ylin päättävä elin. Kokousta johti Changemakerin puheenjohtaja Iida Silfverhuth. Kokouksessa keskusteltiin muun muassa verkoston toiminnan kehittämisestä, hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma sekä valittiin tiimi vuodelle 2022. Kokouksessa päätettiin myös sääntömuutoksesta, jonka myötä Changemaker luopuu sääntömuotoisesta vaalitoimikunnasta.

Linnea ja Joanna selät vastakkain megafonin kanssa

Joanna Slama ja Linnea Parkatti valittiin Changemakerin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi vuodelle 2022.

Kokouksessa tiimiin hakivat puheenjohtajaksi Joanna Slama ja varapuheenjohtajaksi Linnea Parkatti. Jäsenkokous valitsi molemmat yksimielisesti vastuutehtäviin. Muita hakemuksia tiimiin ei tullut, joten jäsenkokous valtuutti tämän vuoden tiimin etsimään ja valistsemaan 4-7 muuta tiimin jäsentä ensi vuodelle.

Jäsenkokouksen pöytäkirjan pääset lukemaan täältä. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Kouvolasta paluumatkalle lähdetiin taskut täynnä uusi ideoita ja informaatiota, sekä muutamia uusia tuttavuuksia.  Kuinka hienoa olikaan tavata pitkästä aikaa kasvokkain!

Erityinen kiitos Anjalan nuorisokeskukselle! Lähiluonto, herkulliset ruuat ja mukavat puitteet kruunasivat viikonlopun.