Postia paratiisista! Jo yli 1300 korttia lähetetty yrityksille

Kesäkiertue Maailma kylässä -festivaalilla 2014

Changemaker on haastanut tämän vuoden pääkampanjassaan kolme suomalaista suuryritystä julkaisemaan maakohtaiset talousraporttinsa, josta käy ilmi kuinka paljon yritys maksaa veroja kussakin toimintamaassa. Osana järjestöjen yhteistä Veroparatiisimatkat-kampanjaa lanseerasimme huhtikuussa Postia paratiisista! -postikorttikampanjan. Keräämme KONEelle, Stora Ensolle ja UPM-Kymmenelle postikortteja tapahtumista ympäri Suomea. Kortteja on kerätty jo yli 1300 kappaletta!

Postikorttikampanja on näkynyt muun muassa Oulussa, Joensuussa, Ylivieskassa, Tampereella, Jyväskylässä ja Helsingissä. Tapahtumissa on puhuttu vero-oikeudenmukaisuudesta, suuryritysten verovälttelystä ja sen seurauksista kehitysmaille. Keskustelussa on korostunut toivomus suomalaisten suuryritysten edelläkävijyydestä ja suunnannäyttämisestä. Vapaaehtoisella maakohtaisella raportoinnilla KONE, Stora Enso ja UPM-Kymmenen voisivat erottua edukseen ja näyttää esimerkkiä läpinäkyvästä ja avoimesta talousraportoinnista.

Kiitos kaikille kampanjaan jo osallistuneille. Postikorttikampanja kulkee Changemakerin kesäkiertueen mukana vielä useisiin tapahtumiin. Tervetuloa mukaan matkallemme kohti seuraavaa tuhatta!