Kesäkiertuekuulumisia Jyväskylästä, Tampereelta ja Kuopiosta

Tämän vuoden kesäkiertue alkaa olla puolessa välissä. Paljon on jo ehtinyt tapahtua ja jokainen tapahtuma on ollut omanlaisensa kokemus. Yllättäviltä tilanteiltakaan ei ole kesäharjoittelija välttynyt ja adrenaliinia on saatu maistaa aimo annos. Nimiä vetoomukseen on kertynyt hienosti.

Asekauppa herätti mielenkiintoista keskustelua Jyväskylän Mahdollisuuksien torilla, jossa Changemaker vieraili sateisena ja kylmänä perjantaina 1.6. Huono sää ei hidastanut innokasta menoa, vaan kävelykadulla virtasi ihmisiä tasaisesti koko tapahtuman ajan. Asekauppa-banderolli houkutteli hyvin erilaisia ihmisiä keskustelemaan vaikeasta ja mielipiteitä herättävästä aiheesta. Yhteensä päivän aikana 65 ihmistä allekirjoitti vetoomuksen. Mielenkiintoisia näkökulmia keskusteluun toi esimerkiksi Patrian entinen työntekijä, Saudi-Arabiasta Suomeen muuttanut perhe sekä monessa kampanjamme esimerkkimaissa työskennellyt henkilö. Kaikissa keskusteluissa todettiin, että rauha on se asia, jonka puolesta on tehtävä töitä. Päivä Jyväskylässä jätti innokkaan ja positiivisen mielen.

Tampereella Changemaker vieraili Annikin runofestivaalilla 9.6. Keräsimme nimiä vetoomukseen festivaalipaikan sisäänkäynnin luona. Takkiin kiinnitetyt maaesitteet saivat uteliaita katseita osakseen, ja ihmiset tulivat mielellään kirjoittamaan vetoomuksen kuultuaan sen käsittelevän asevientiä. Vanhan venäläisen musiikin, tuulen tuiverruksen ja jopa veret seisauttavien runosäkeiden luomassa tunnelmassa saimme kerättyä 81 nimeä vetoomukseemme.

Ilta huipentui yhdysvaltalaisen runoilijan Nikky Finneyn esitykseen. Finney haluaa saada aikaan keskustelua taiteen avulla. Hänen mukaansa taide osoittaa, että ihmiset voivat saavuttaa yhteyden keskenään eroista huolimatta. Finney käsittelee paljon muistia, joka ulottuu kauas historiaan. Emme saa hänen mukaansa unohtaa niitä asioita, kuten tasa-arvo ja ihmisoikeudet, joista ihmiset ovat niin kauan haaveilleet. Finney kantaa mukanaan ajatusta, että hyvyyteen uskovien on rohkeasti mentävä niihin paikkoihin, joissa tehdään päätöksiä.

Changemakerin kesäkiertue siirtyi Tampereen jälkeen pohjoisemmaksi, kohti Savoa, kun Kuopion tanssii ja soi -festivaali oli käynnissä. Changemaker vietti satamatorilla lauantaina 16.6 aurinkoisen päivän. Tanssin riemua ja sanomaa torilla esittelivät kuopiolaiset tanssinharrastajat. Iloisen tunnelman siivittämänä vetoomuksen kirjoitti yhteensä 14 ihmistä. Päivä muodostui mielenkiintoiseksi, kun auringosta nauttivia ihmisiä alkoi kuumuus ottaa voimille ja harjoittelijakin sai olla auttamassa nestehukasta kärsiviä ihmisiä.

Seuraavaksi Changemakerin kesäkiertue suuntaa Herättäjäjuhlille ja Pax-festivaalille. Vielä on siis mahdollista tulla mukaan kesäkiertueelle ja viettää mielenkiintoisia hetkiä uusien, mielenkiintoisten ihmisten seurassa!
Kesäterveisin,
Riikka

Voiman tekemä haastattelu Nikky Finneystä: Runous on aktivismia paremman elämän puolesta
http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2012/numero-5/en-voi-vaieta