Vaikuttamistoiminnan ABC-koulutukset jatkuvat keväällä

Changemaker mukana ilmastomarssilla 2019

Kärsitkö maailmantuskasta, jonka haluaisit kanavoida toimintaan? Haluaisitko vaikuttaa maailman epäkohtiin, muttet ole ihan varma, mistä aloittaa? Kaipaatko konkreettisia eväitä vaikuttamistyöhön? Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, Changemakerin vaikuttamistoiminnan koulutukset ovat sinua varten!

Keväällä 2020 Changemaker järjestää kolmiosaisen vaikuttamistoiminnan ABC-koulutuksen. Koulutussarjan aikana opit mm. erilaisista vaikuttamiskeinoista, miten suunnitella kampanja, järjestää vaikuttamistempaus tai toteuttaa kannanotto sekä miten tunnistaa, mistä löytyy paras vaikuttamismahdollisuus. Koulutuksen aikana kuulet esimerkiksi, miten rauhaan, ympäristöön ja ilmastonmuutokseen sekä yritysvastuuseen ja maailmantalouteen liittyvissä kysymyksissä voi vaikuttaa. Lisäksi kurssin aikana pääset pohtimaan omaa rooliasi ja sinua kiinnostavia tapoja toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta, tapaamaan muita samoista aiheista kiinnostuneita nuoria ja ideoimaan konkreettisia kampanjatoimia.

Vaikuttamis- ja paikallistoiminnan alkuun A- ja B-koulutuksilla

Noin kahden tunnin mittaisia A-ja B-koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea helmi-maaliskuun aikana.

A-tason koulutuksessa pureudutaan vaikuttamisen perusteisiin ja keinoihin, miten voi vaikuttaa yhteiskunnallisesti niin lähiympäristössä kuin globaalisti. Koulutus on suunnattu kaikille maailman muuttamisesta kiinnostuneille. Koulutukseen voit tulla ilman ennakkotietoja!

A-koulutukset järjestetään 10.-21.2. Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Tarkemmat päivämäärät ja paikat ilmoitetaan viimeistään tammikuussa.

B-koulutusten aikana perehdytään tarkemmin viestintään vaikuttamisen välineenä. B-koulutukset järjestetään 16.-27.3. ainakin Helsingissä, Jyväskylässä ja Oulussa, sekä osallistujien kiinnostuksen mukaan mahdollisesti joillakin muilla paikkakunnilla.

Kampanjaprosessi haltuun C-koulutuksessa

C-tason koulutuksessa teemana on Kampanja tähtää muutokseen ja silloin käydään läpi kampanjasuunnittelun vaiheita ja vaikuttamistoiminnan tavoitteiden asettamista. Koko päivän kestävä C-koulutus järjestetään lauantaina 25.4. Helsingissä.

Miten mukaan

Vaikuttamistoiminnan koulutusten ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa tällä sivulla.

Koko kurssin suorittamisesta (kolme osaa A, B ja C) saa osallistumistodistuksen, mutta voit osallistua myös yksittäisille koulutuskerroille kiinnostuksesi mukaan.

Kaikki Vaikuttamistoiminnan koulutukset ovat maksuttomia, mutta edellyttävät Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä jokainen 13–35-vuotias ilmoittautumisen yhteydessä samalla lomakkeella. Katso lisätietoja jäsenrekisterimme tietosuojasta täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Changemaker korvaa jäsenilleen matkat kaikkiin koulutuksiin matkaohjeensa mukaisesti (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella.