Tiedonjakoa ja draamantuntua – terveiset koulutusviikonlopusta!

Changemakerit leireilivät Lammilla Kaunisniemen leirikeskuksessa 7.-9.4.06 tämän vuoden ensimmäistä koulutusviikonloppua viettämässä. Viikonloppu oli täynnä erityyppistä ja -aiheista ohjelmaa, jonka toteutukseen osallistui aktiivinen muutoksentekijäjoukko. Kaunisniemen leirikeskus oli varattu ”sika säkissä” -periaatteella, mutta paikka osoittautui niin mukavaksi, että se on varteenotettava vaihtoehto myös myöhemmille viikonloppuleireillemme. Varsinkin kun herttainen ja joustava isäntäpari teki leirimme käytännöasioista niin helppoja.

Perjantain varsinaisen ohjelman aluksi Elina ja Jasmina tutustuttivat meitä toisiimme erilaisilla ripareilta ym. leireiltä tutuilla leikeillä. Pääsimme haavematkailemaan maailmankartalla ja kertomaan itsestämme erinäköisiä asioita, jotka yhdistivät meistä mahdollisimman montaa. Muu perjantai-ilta käytettiin lähinnä makkaran ja suklaabanaanien paistoon sekä kuulumisten kertomiseen.

Launtaipäivä alkoi lähes kukonlaulun aikaan klo. 8.00. Kukko ei leirillä meitä kuitenkaan herättänyt, vaan sen hoiti päivystäjämme Tiina. Heti aamupalan ja -jumpan jälkeen tartuimme reippaasti haastaviin aiheisiin, joita päiväksi oli suunniteltu. Lauantain aikana keskustelimme vuositeemastamme ihmisoikeuksista sekä saimme erilaisten harjoitusten muodossa terveisiä koulutuksista, joissa changemakereitä oli kevään aikana käynyt. Pohdimme muun muassa köyhyyskysymyksissä käytettävien käsitteiden sisältöä ja uppouduimme draamatyöskentelyssä roolipeliin.

Iltapäivällä pohdimme kampanja-asioita. Minnan pitämän teoriapohjustuksen jälkeen visioimme sekä kesäkiertuetta että kesällä mahdollisesti pidettävää isompaa kampanjaa. Pelkkien näkyjen tasolle ei suunnittelu kuitenkaan onneksi jäänyt, vaan pääsimme käsiksi jo konkretiaankin. Huikeat suunnitelmamme takaavat sen, että kesälle eivät pääse changemakerit tylsistymään, vaan tekemistä riittää! Lauantai-ilta sujui vieraamme Johanna Nuortevan johdolla, kun hän esitteli meille muun muassa maailmantalouden vaikutuksia ihmisten elämään Intiassa.

Sunnuntaina kokoontui Changemakerin arvostettu kevätkokous, joka otti kantaa muun muassa toimintamme teologiseen perustaan sekä hartauselämään CM:n toiminnassa. Tärkeänä kysymyksenä pohdittiin myös paikallisryhmien tilannetta ja niiden kannustamista. Lisäksi tiimi esitteli kokoukselle laatimansa raamit vuosittaiselle toiminnalle. Tiedoksiannettiin myös julkiseen hakuun tulevaa koordinaattorinpaikkaa koskevat asiat.

Leirissä ehdottomasti parasta oli yhdessäolo muiden changemakereiden kanssa, ajatusten ja kuulumisten vaihto, uusiin maailmanmuuttajiin tutustuminen ja tulevaisuuden visiointi isommalla porukalle!

Kaipaatko jo takaisin leirille, vai jäikö harmittamaan ettet päässyt mukaan? Ei hätää, seuraava koulutusviikonloppu järjestetään 18.-20.8. Turun kauniissa merimaisemissa. Nähdään siellä!