Changemaker-vapaaehtoinen Hanna Ylikangas valittu KUA:n hallitukseen

Hanna Ylikangas

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto, jolla on vahva itsenäinen asema KUA:n yhteydessä. Kirkon Ulkomaanavun toimintaa johtaa säätiön sääntöjen mukaan hallitus, jonka kirkkohallituksen täysistunto nimittää kolmeksi vuodeksi kerrallaan. KUA:n uusi hallitus vuosille 2020-2023 nimitettiin täysistunnon kokouksessa 9.6.2020.

Nyt nimettyyn uuteen hallitukseen valittiin yhteensä 14 henkilöä, joita kolme on uusia. Heistä yksi on pitkäaikainen Changemaker-verkoston vapaaehtoinen, teologian kandidaatti Hanna Ylikangas.

Hanna on toiminut Changemakerissa mm. vuonna 2017 tiimin jäsenvastaavana sekä 2018 varapuheenjohtajana ja kansainvälisten asioiden vastaavana. Kansainvälisten asioiden vastaavana hän edusti Suomea eri maiden Changemaker-verkostojen kansainvälisessä kokouksessa sekä oli kehittämässä ACT-allianssin Community of Practice on Youth Participation -toimintaa. Hanna oli myös järjestämässä ACT:n yleiskokouksen yhteydessä syksyllä 2018 pidettyä nuorten esikokousta. Lisäksi hän on tehnyt mm. useita vierailuja seurakuntiin ja esitellyt niissä Changemakerin vaikuttamistoimintaa. Changemaker-kokemuksen lisäksi Hannalla on vahvaa kokemusta luottamustehtävistä myös muissa järjestöissä.

Changemaker onnittelee Hannaa ja iloitsee hänen valinnastaan KUA:n hallitukseen!

Changemakerin aktiiveja on toiminut Kirkon Ulkomaanavun hallituksessa myös aiemmin. Esimerkiksi kaudella 2017-2020 hallituksessa oli Riikka Hietanen, joka ennen valintaa oli toiminut usean vuoden ajan Changemakerin tiimissä sekä muissa vapaaehtoistehtävissä.

Kirkon Ulkomaanavun hallituksen muut jäsenet kaudelle 2020-2023 löytyvät KUA:n nettisivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).