Tervemenoa Globsol-tapahtumaan 18.-20.10.2013!

Globsol on vuosittain Espoossa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa yhteen noin 80 aktiivista nuorta (18-25 v.) Suomesta ja Ruotsista ja luo mahdollisuuden oppia, verkostoitua, vaikuttaa. Ohjelma koostuu työryhmätyöskentelystä, luennoista ja keskusteluista. Teemana on tänä vuonna maahanmuuttoon ja integraatioon liittyvät kysymykset.

Työryhmissä käsitellään ajankohtaisia ja kansainvälisesti tärkeitä kysymyksiä. Asiantuntevien ryhmänjohtajien johdolla osallistujat pyrkivät luomaan nuorten linjaa seuraavissa kysymyksissä (kukin osallistuja osallistuu kahteen valitsemaansa ryhmään):

1. Talouskriisin vaikutus
2. Esteetön koulu ja työmarkkinat
3. Kaupunkisuunnittelu ja asumispolitiikka
4. Rajojen ylittävät kohtaamiset

Globsolin osallistujat tulevat mm. eri nuorisoyhdistyksistä, korkeakouluista ja yliopistoista niin Ruotsista kuin Suomesta. Tapahtuman osallistumismaksu on 75 €, mikä sisältää ohjelman, majoituksen ja ateriat. Changemaker maksaa tämän osallistumismaksun sekä korvaa tapahtumaan liittyvät matkakulut kahdelle jäsenelleen, joiden tulee vastineeksi kirjoittaa lyhyt raportti viikonlopun annista verkoston hyödynnettäväksi.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Globsoliin Changemakerin edustajana, ilmoittaudu koulutusvastaava Ulla-Sisko Jauhiaiselle (ulla-sisko.jauhiainen@changemaker.fi) 16.9. mennessä. Changemakerin tiimi valitsee verkoston edustajaksi lähetettävät kokouksessaan 18.9.

Voit ilmoittautua mukaan tapahtumaan myös omakustanteisesti. Matkakuluihin on mahdollista hakea avustusta Pohjola Nordenin Nuorisoliitolta.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset web-osoitteessa: www.globsol.se/fi.

Globsolin järjestäjinä ovat yhteistyössä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Pohjola-Nordenin Nuorisoliitto, Suomen nuorisoyhteistyö Allianssi, Projektikonttori Tandem, Föreningen Norden Ruotsissa ja Föreningen Nordens Ungdomsförbund.