Ruoka on ihmisoikeus

Changemakerin uuteen vuositeemaan, Ruokaan, liittyvä taustamateriaali on valmistunut ja se on ladattavissa nettisivujen materiaalit-osiosta.

Taustamateriaali käsittelee ruoan ja kehityksen suhdetta monelta kannalta. Paketti alkaa katsauksella siihen, millainen ilmiö nälkä oikeastaan on. Materiaalissa käsitellään monia globaaleja ilmiöitä ja rakenteita, jotka vaikuttavat siihen, kenellä on ruokaa ja kenellä ei ja miksi. Materiaali sisältää katsauksen muun muassa kauppa- ja maatalouspolitiikan vaikutuksista ruokaturvaan. Materiaalissa myös kartoitetaan joitakin uskomuksia nälkään liittyen. Siinä käsitellään muun muassa tehomaatalouden, sääolosuhteiden ja väestönkasvun vaikutuksia maailman ruokatilanteeseen ja sen oikeudenmukaisuuteen.

Nyt julkaistusta materiaalipaketista puuttuu vielä joitakin osia, jotka tullaan lisäämään myöhemmin. Tulossa on muun muassa leffa- ja kirjavinkkejä sekä asiantuntijan haastattelu. Materiaali on mielenkiintoinen, hyödyllinen ja kattava katsaus maailman ruokatilanteeseen. Toivottavasti se pääsee ahkeraan käyttöön!