Velan vangit -vetoomus luovutettiin ulkoministeri Erkki Tuomiojalle

Changemakerin Velan vangit -kampanja päättyi tänään 30.11. järjestettyyn Puhetta velasta –tapahtumaan. Tapahtuma kokosi Helsingin Paasikiven aukiolle pystytettyyn telttaan kansalaisjärjestöjen edustajia, kehitysmaiden velka -teeman asiantuntijoita sekä poliitikkoa pitämään oman näköisensä puheenvuoron.

Puhetta velasta -tapahtumalla Changemaker herättää keskustelua kehitysmaiden velkaongelmasta sekä Suomen roolista tämän ongelman ylläpitäjänä sekä toisaalta sen ratkaisijana. Teemasta puhuivat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Antti Kaikkonen (kesk.), Matti Ylönen, Teppo Eskelinen, Eva Nilsson (Kepa) ja Aaro Rytkönen (Kirkon Ulkomaanapu). Tietenkin tapahtumassa kuultiin myös Changemakerin näkökulmaa aiheeseen. Sitä edustivat tilaisuuden puheenjohtajana toiminut Aleksi Räsänen sekä Norjan Changemakerin velkaryhmästä vieraaksi saapunut Håvard Aagesen.

Yleisöä tapahtumaan saapui runsaasti huonosta säästä huolimatta. Myös keskustelu ja kommentointi teltassa oli vilkasta, mikä tietenkin oli ilahduttavaa – olihan tarkoitus nimenomaan herättää keskustelua.

IMG 6146 pTapahtumassa luovutettiin myös Velan vangit -kampanjavetoomus, jonka saapui vastaanottomaan ulkoministeri Erkki Tuomioja. Allekirjoituksia vetoomukseen kertyi kuluneen vuoden kampanjoinnista peräti 2 491. Vetoomukset sisältäneen kansion lisäksi Tuomioja sai Changemakeriltä viilan, jonka avulla hän voi vapauttaa velan vangit, sekä Changemakerin t-paidan, joka päällä hän voi helposti ottaa osaan tuleviin tempauksiimme.

”Suomella on nykyisessä roolissaan mahdollisuuksia ottaa puheeksi kehitysmaiden velkaongelma ja tähän löytyy tahtoa”, sanoi ministeri Tuomioja vastaanotettuaan Changemakerin vetoomuksen. ”Costa Rican tapauksen uudelleen tarkastelulle on myös tarvetta.”

Tapahtuman lopuksi yleisöä viihdytti reggae-artisti Puppa J.

Hienosti sujunut tapahtuma oli hyvä lopetus upeasti sujuneelle Velan vangit -kampanjalle. Vankihaalarit ovat vuoden aikana matkanneet jatkuvasti ympäri Suomea paikallisryhmien omissa tempauksissa ja erilaisissa tapahtumissa ja ahkeran jalkautumisen tulos näkyy myös allekirjoitusten määrässä.

Changemaker kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita!

Lue tapahtuman tiedote täältä.