Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille on julkaistu

Changemakerissa vuoden päivät työstetty Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille on viimein ilmestynyt.

Rippikoulupaketin tavoitteena on tehdä nuorille innostavalla tavalla tutuksi kansainvälistä diakoniaa ja globaalia vastuuta. Paketti on monipuolinen kokonaisuus, joka sopii käytettäväksi niin rippileirin oppitunneilla kuin iltaohjelmassakin. Paketti sisältää paitsi toiminnallisia harjoitteita ja teemaan sopivia leikkeja, myös tietoa kansainvälisestä diakoniasta sekä hartausmateriaalia. Eri osiota yhdistelemällä paketista voi räätälöidä eri rippileireille sopivia kokonaisuuksia.

Vaikuttamisverkostona Changemaker toivoo, että yhä useammat nuoret tulisivat tietoisiksi kansainväliseen vastuuseen liittyvistä aiheista ja omista vaikuttamismahdollisuuksistaan sekä lähtisivät toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Koska toisen nuoren esimerkki on usein se, mikä innostaa ja voimaannuttaa nuoria toimimaan, tarjoaa Changemaker tulevan kesän rippikouluihin myös nuoria vierailijoita vetämään pakettia ja kertomaan kansainvälisestä diakoniasta.

Jos sinä olisit kiinnostunut toimimaan yhtenä näistä vierailijoista, ilmoittadu Changemakerin koordinaattoriin Hetaan ( heta.niemi@kirkonulkomaanapu.fi, 050-342 3799). Changemaker kouluttaa vierailijat ennen heidän lähettämistään rippileireille.

Jos puolestaan olet kiinnostunut Changemaker-vierailijasta omalla rippileirilläsi, lisätietoja saat niin ikään Hetalta!

Rippikoulupaketin ja sen harjoitteet ovat ideoineet ja tehneet Changemakerin harjoittelijat, teologian opiskelijat Sini-Maaria Kauppi ja Hanna Mithiku sekä vapaaehtoisista koostunut rippikoulutyöryhmä. Pakettia pilotoitiin jo muutamilla viime kesän rippileireillä, minkä jälkeen harjoitteita on kehitetty eteenpäin entistä toimivammiksi.

Tutustu pakettiin ja ota se käyttöösi täältä!