Changemaker sai rauhanpalkinnon

Suomen kristillinen rauhanliike on antanut vuoden 2012 rauhanpalkinnon Changemaker-verkostolle.

Kristillinen rauhanliike kertoo päätöksen perustuvan siihen, että Changemaker kampanjoi oikeudenmukaisuuden ja ympäristön kanssa sopusoinnussa olevan yhteiskunnan rakentamiseksi. Changemaker jäsenineen osoittaa, että nuori sukupolvi on tietoinen sotia ja väkivaltaa synnyttävistä ongelmista ja tekee työtä niiden ratkaisemiseksi.

”Tällaisella huomionosoituksella on suuri kannustava merkitys etenkin nyt, kun Changemaker tulevana vuonna pääkampanjassaan keskittyy suomalaisen aseviennin epäkohtiin. Palkinto rohkaisee meitä nuoria muutoksentekijöitä eteenpäin siinä tavoitteessa, josta on tullut meitä kaikkia yhdistävä motto: Tottakai me voimme muuttaa maailman!” kommentoi Changemaker-verkoston rauharyhmän yhteyshenkilö Tiina Keinänen palkintoa.

Rauhanpalkinto jaetaan vuosittain uudenvuodenpäivänä ihmiselle tai yhteisölle, joka on pitkäjänteisellä ja vaikuttavalla työllä rakentanut rauhan edellytyksiä ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa ja maailmaa.

Kristillinen rauhanliike on perustettu vuonna 1976. Sen tarkoituksena on tukea rauhaa ja oikeudenmukaisuutta edistävää toimintaa. Liike järjestää vuosittain elokuussa Loviisan Rauhanfoorumin, joka kokoaa yhteen suomalaiset rauhantoimijat.