Terveisiä Ulvilan Changemaker-viikonlopusta!

Osa Changemaker-viikonlopun osallistujista

Changemaker-viikonloppu järjestettiin tänä keväänä Ulvilassa 5.-7.4. Ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa, koulutuksia ja työpajoja sekä herkullista vegaaniruokaa!

KIINNOSTAVIA KOULUTUKSIA JA INNOSTAVIA TYÖPAJOJA

Viikonloppuun sisältyi useita koulutuksia ja työpajoja, joihin oli mahdollista osallistua oman mielenkiinnon mukaan. Koulutukset liittyivät Changemakerin teemoihin. Lauantaiaamun ympäristöteemaisessa koulutuksessa syvennyttiin selkämeren maailmaan ja ympäristön merkitykseen identiteetille Turun yliopiston tohtorikoulutettava Laura Puolamäen johdolla. Toinen ympäristöteemainen koulutus käsitteli puolestaan eläinten turvakodin roolia eläintenoikeuksien edistämisessä. Koulutuksen tarjosi Piia Anttonen Eläinsuojelukeskus Tuulispäästä.

Lauantain talousteemaisessa koulutuksessa Pipsa Kämäräinen Uhana Designilta kertoi yritysvastuun edistämisestä vaateteollisuudessa. Sunnuntaina pohdittiin nuorten roolia rauhantyössä ja ideoitiin toimintaa syyskuussa järjestettävälle rauhanviikolle Changemakerin varapuheenjohtaja Sinituuli Suomisen johdolla. Koulutuksista pidettiin hurjan paljon niistä saadun palautteen perusteella!

Lauantaina ehdittiin myös rentoutua, ulkoilla ja saunoa. Päivällä järjestettiin myös valokuvaussessio uutta vaikuttamistoiminnan opasta varten. Illalla oli mahdollista pelailla yhdessä lautapelejä, hengailla porukalla ja tehdä pinssejä herkkuja napostellen.

Sunnuntaina puolestaan suunniteltiin #Ykkösketjuun-kampanjaan liittyvää tempausta, ideoitiin vaikuttamistoiminnan opasta, koulutettiin rauha-teemasta sekä tarjottiin konkreettisia työkaluja Changemakerin toiminnan esittelemiseen innostavasti esimerkiksi kouluvierailuilla ja ripareilla.

JÄSENKOKOUS

Viikonloppuna järjestettiin perinteiden mukaisesti jäsenkokous, joka on Changemakerin ylin päättävä elin. Kokousta johti Changemakerin puheenjohtaja Julia Manni. Kokouksessa keskusteltiin muun muassa verkoston toiminnan kehittämisestä, Changemakerin ja Kirkon Ulkomaanavun yhteistyöperiaatteista sekä äänestettiin vuoden 2020 kampanjateemasta, joka tulee olemaan ”Stop Häirinnälle”. Kokouksessa valittiin myös vaalitoimikunta, jonka tehtävänä on kartoittaa ja innostaa vapaaehtoisia hakemaan ensi vuoden tiimiin.

Ulvilasta paluumatkalle lähdetiin taskut täynnä uusi ideoita ja informaatiota. Uudet tuttavuudet ja ystävät ovat kuitenkin arvokkainta, mitä viikonloppu tarjosi. Vapaaehtoistoiminnassa parasta onkin yhdessä tekeminen ja oppiminen!

Erityinen kiitos Silokallion leirikeskukselle! Lähiluonto ja jylhät maisemat, herkulliset ruuat ja mukavat puitteet kruunasivat viikonlopun.