Hae Globalistin tekijäksi!

Toimituskunta lukee tekemäänsä lehteä

Kirkon ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker tuottaa Globalisti-lehteä, joka kertoo monipuolisesti maailman asioista ja siitä, kuinka niihin voi vaikuttaa. Haluaisitko olla mukana tekemässä tätä laajalevikkistä julkaisua? Etsimme päätoimittajaa ja toimitussihteeriä!

Globalistin tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Lehteä tehdään vapaaehtoisen toimituskunnan voimin. Kullekin lehdelle kootaan oma toimituskunta, joka suunnittelee lehden sisällön ja toteutuksen. Toimituskunta kokoontuu säännöllisesti ja tekee yhteistyöllä monipuolisen julkaisun.

Nyt haettavat päätoimittaja ja toimitussihteeri koordinoivat lehden toimintaa vuonna 2019. Kevätkaudella tehdään lehti, joka ilmestyy kesäksi numerolla 2/2019 ja syyskaudella tehtävä lehti 1/2020 ilmestyy tammikuun alussa 2020.

Päätoimittajan tehtävä on ohjata toimituskunnan työtä ja kehittää lehden sisältöä. Päätoimittajalta odotetaan aiempaa kokemusta lehtityöstä, etenkin kirjoittamisesta, sekä hyvää suomen kielen hallintaa ja kykyä toimittaa tekstejä. Häneltä odotetaan myös hyviä motivointi- ja tiimityöskentelytaitoja sekä kykyä ohjata toimituskuntaa juttujen tekemisessä ja kuvasuunnittelussa. Innostus kehityskysymyksiä kohtaan ja taito ideoida ajankohtaisia temaattisia sisältöjä ovat myös tärkeitä.

Toimitussihteerin tehtävä on avustaa päätoimittajaa tehtävässään ja vastata osaltaan lehden aineiston hallinnasta. Häneltä odotetaan hyvää suomen kielen taitoa, kykyä oikolukea ja toimittaa tekstejä sekä ohjata myös toimituskuntaa näissä tehtävissä. Aiempi kokemus lehtityöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä.

Sekä päätoimittajan että toimitussihteerin toivotaan olevan Changemakerin jäseniä tai liittyvän verkostoon. Changemakerin ja Globalistin tunteminen entuudestaan helpottaa tehtävissä toimimista. Globalistin päätoimittajan ja toimitussihteerin työtä tukevat Changemakerin työntekijä sekä vapaaehtoiset.

Päätoimittajan ja toimitussihteerin toimikausi on 1.1.–31.12.2019. Tehtäviin perehdytys tapahtuu nykyisen toimituskunnan työn yhteydessä syksyn 2018 aikana.

Päätoimittajalle maksetaan lehtikohtainen 200 euron palkkio.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin lähetetään Changemakerin puheenjohtajalle (puheenjohtaja@changemaker.fi) 30.9.2018 mennessä. Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös haetko päätoimittajan vai toimitussihteerin paikkaa, millaista kokemusta sinulla lehtityöstä sekä miksi olisit sopiva hakemaasi tehtävään.

Päätoimittaja ja toimitussihteeri valitaan heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Tutustu Globalisti-lehteen täällä.

Lisätietoja antavat nykyinen päätoimittaja Virve Louekari (paatoimittaja@changemaker.fi) ja Changemaker-verkoston tiedotusvastaava Iida Silfverhuth (iida.silfverhuth@changemaker.fi).